Domovská stránka > K > Kde Má Kós Hnízdo?

Kde má Kós hnízdo?

Hnízdo je hluboká, polokulovitá miska vybudovaná ze suchých stébel a kořínků slepených hlínou, lesní kosi je umísťují do vidlic stromů a keřů, městští kosi hnízdí i na budovách (balkóny, verandy). Hnízdo nikdy nebývá umístěno vysoko nad zemí.

Přečtěte si více

Čím se živí kosi?

Kromě dostatku stromů a hustých keřů, kam by hnízdo schovali, proto drozdi potřebují i trouchnivějící dřevo. Živí se i bobulemi a semeny, pro mladé sbírají hmyz a plže. Šneky v ulitách rozbíjejí o kameny, aby si na nich pochutnaly.
Kdy se rodí kosi?
V druhé polovině března kosice snáší 4-7 vajíček, která jsou poměrně velká a poseta rezavými skvrnkami. Samice snáší potom ještě v květnu. Po 14 dnech se rodí mláďata, která jsou krmena hlavně hmyzem. Oba rodiče se o svá mláďata dobře starají, nejen co se potravy týče, ale oba střeží hnízdo před nepřáteli.

Navíc, kam na výlet na ostrově kós?

Výlety na ostrově Kos
  • Bodrum (Turecko)
  • Pohoří Dikeos. S nejvyšší horou Mt. Dikeos (Dikaion)
  • Ostrov Kalymnos. Výlet z ostrova Kos.
  • Ostrov Nisyros. Výlet z ostrova Kos.
  • Solné jezero Alikes (Alykes)
  • Termální prameny. Lázně Empros Thermes (Embros Therma)
  • Vodní park Lido. Lido Water Park.
Můžete se také zeptat, kdy zpiva kos?
Zpěv kosa můžeme slyšet od brzkého jara až do léta. Pravidelně začínají kosi se zpěvem v únoru, ale mírné poslední zimy přispívají k tomu, že můžeme kosa slyšet ojediněle po celou zimu. Pravidelný zpěv celého sboru kosů je slyšet nejlépe zjara brzy ráno a navečer. Jednotliví kosové zpívají ovšem po celý den.

Lidé se také ptají, co s kosim hnizdem?

Sice na vejcích sedí pouze samice, ale kos ji zásobuje potravou a když samice na chvilku hnízdo opustí, kos na něj někde v blízkosti dohlíží. Po dobu krmení mláďat, zvláště pokud jsou ještě malá, potom přináší potravu nejenom samici, ale i pro mladé, zatímco samice mláďata zahřívá a chrání před nepřízní počasí.
Čím se živí mládě kosa?
Krmení lze použít různé - třeba hotové dokrmovací směsi pro ptačí mláďata, nejlépe pro hmyzožravé, lze nahradit i pro papoušky. Kromě žížal a jiného nalezeného hmyzu můžete uvařit vejce natvrdo, smíchat s vařenou rýží, přidat vařenou zeleninu (mrkev), trošku vařeného kuřecího masa. Lze časem přidávat i ovoce.

Čím se živí hrdličky?

Potrava. Živí se především semeny, ale požírá také bobule a zelené části rostlin.
Navíc, jak často krmit mládě kosa?
Savčí mláďata se sice krmí po dvou až čtyřhodinových intervalech, ale musí se k nim - podobně jako k lidským miminkám - vstávat i v noci. Navíc každý druh vyžaduje trochu jinou potravu, která se často ani nedá běžně sehnat. „Mláďata také vyžadují zahřívání, protože si často nejsou schopna udržet tělesnou teplotu.

Kolik mláďat má Kos?

Samec je sytě černý a má na rozdíl od samice oranžově žlutý zobák a kroužek okolo očí. Samice je hnědavá, s bělavějším hrdlem a nezřetelně skvrnitou hrudí. Mláďata jsou podobná samici a mají světlé podélné proužky na hřbetě. Samice snáší 2–7 vajec, inkubace trvá 13–17 dní.

By Wardieu Gachette

Kdo loví kosy? :: Jak dlouho se vracel Odysseus domů z trójské války?
Užitečné odkazy