Domovská stránka > C > Co Je Deska Plošných Spojů?

Co je deska plošných spojů?

Plošný spoj, přesněji deska plošných spojů (zkráceně DPS, v angličtině PCB = Printed Circuit Board), je v elektronice deska určená k osazení elektronických součástek, které propojují vodiče vytvořené v tenké (ploché) kovové vrstvičce na povrchu desky.

Přečtěte si více

Související článek

Jak dlouho trvá základová deska?

Nízkoenergetické a pasivní domy lze stavět pomocí samonosné základové desky. Jak dlouho trvá postavit 100 m2 základové desky? 6 dní je dlouhá doba.

Pokud jde o toto, jak na plošné spoje?

Na očištěnou desku překreslím z předlohy trubičkovým perem motiv plošného spoje. V případě výroby oboustranné desky nakreslím nejprve jednu stranu, nechám desku oschnout (cca 5 min) a poté nakreslím druhou stranu. Používám pero tloušťky (asi) 0.35 mm a nitrocelulózovou barvu na kůži.
Pokud jde o toto, jak opravit tištěný spoj?
Nejdříve se zkontroluje rozsah poškození a změří se potřebná délka nového spoje (bod 1). Potom se odstraní poškozený plošný spoj, položí nový měděný vodič a jeden jeho konec se připájí (bod 2). Položený měděný vodič se vytvaruje do podoby původního spoje (bod 3).

Čím kreslit plošné spoje?

Do té doby jsem na domácí výrobu plošných spojů používal obyčejnou černou barvu, která byla rozpustná pouze v acetonu a nedala se vyprat. Časem jsem se s ní naučil kreslit i velmi tenké spoje trubičkovým průměrem 1 mm.18. 5. 1998
Někdo se také může ptát, jak si vyrobit dps?
V počítači si uděláte návrh PDS (např.: v Eagle) a pošlete na plotter. Na plotter (záleží na typů) připevníte papír a necháte nakreslit obyčejnou fixou obrys DPS. Na místo tohoto obrysu nalepíte dobře očištěný a malinko větší plošňák. Teď stačí nastavit vhodnou vzdálenost pera od plošňáku a nechat stroj pracovat.

Související článek

Jak zjistit jestli funguje základní deska?

Notebook nelze zapnout, baterii nelze nabít, obraz není vidět a ventilátor není slyšet.

Jak opravit Pajeny spoj?

Pro malé opravy jsou vhodná kyanoakrylátová lepidla, ale pokud budeme vyžadovat opravdu pevný spoj, raději sáhneme po epoxidovém dvousložkovém lepidle.
Pokud jde o toto, jak pájet tistene spoje?
Je dobré mít také termokleště, které umožní vyjímání a pájení pomocí speciálních nástavců (obrázek 3 a 4). Pájka, tavidlo a čisticí prostředky. Pájí se trubičkovou pájkou s tavidlovým jádrem s doporučeným průměrem 0,6 mm nebo 0,8 mm. Je perspektivní používat bezolovnatou pájku, nejraději SAC305.

Jak Vypájet integrovaný obvod?

Jak bezpečně a rychle vypájet integrovaný obvod z desky plošného spoje? Vhodným řešením je použití měděného lankového splétaného vodiče, tzv. licny SOLDA-mops (obr. 2).
Kde vyrobit PCB?
Nedávno jsem však narazil na čínskou stránku, kde vyrábějí desky na zakázku a vyzkoušel to! Adresa stránky je http://www.allpcb.com/. Na stránce si hned můžete vypočítat cenu, podle velikosti návrhu a použitých technologií. Je to velice jednoduché.

A další otázka, jak spojit mosaz?

Pokud Vám nejde o pevnost a barvu spoje, můžete použít měkkou pájku se stříbrem a nebo s příměsí mědi. V případě, že by spoj měl být pevnostní a je důležitá i výsledná barva tzn. spoj se nejvíce podobal mosazi. Je nutné zapájet natvrdo s pájkou, která má 20% stříbra.

By Kuska

Similar articles

  • Jakou funkci má základní deska?

    Jednou z nejdůležitějších součástí počítačové sestavy je deska. Přes ni proudí informace k jednotlivým komponentám v podobě procesoru, operační paměti nebo grafické karty. Je klíčem k budoucímu rozšíření funkcí nebo připojení dalšího příslušenství.

  • Jak vypadá základní deska?

    Liší se tím, že vstupní/výstupní připojení jsou přímo na desce. Snižuje se počet kabelů ve skříni a usnadňuje se montáž počítače. Prostor pro různá připojení má rozměry 158,75 x 44,45 mm, což odpovídá rozměrům desky formátu ATX.

  • Co to je základní deska?

    Jednou z nejdůležitějších součástí počítačové sestavy je deska. Přes ni proudí informace k jednotlivým komponentám v podobě procesoru, paměti RAM nebo grafické karty. Je klíčem k budoucímu rozšíření funkcí nebo připojení dalšího příslušenství.

Jak zjistit síťovou kartu v PC? :: Proč má router dvě antény?
Užitečné odkazy