Domovská stránka > J > Jak Dlouho Trvá Základová Deska?

Jak dlouho trvá základová deska?

Samonosná základová deska je ideální pro stavbu nízkoenergetických i pasivních domů. A jak dlouho trvá výstavba desky o ploše cca 100 m2? Neuvěřitelných 6 dní!

Přečtěte si více

Související článek

Jak dlouho bude podpora iPhone 7?

Možnost stáhnout nejnovější aktualizační balíček stále nabízí pět let starý Apple iPhone 7.

Pokud jde o toto, jak dlouho musí žrát základová deska?

Zrání betonové desky

Po vylití základové desky je potřeba nechat beton zrát 28 dní. Měla by to být dostatečná doba pro vyschnutí betonu. Záleží také ale na ročním období, ve kterém desku vyléváte.
Kdy se může zatížit základová deska?
Přibližně týden po dokončení základové desky (záleží na počasí) můžete bez obav začít s následnými pracemi, jako je položení izolací a stavba nosného zdiva. Spokojeně tak můžeme od základové desky pokračovat ve výstavbě svého budoucího rodinného zázemí.

Pokud jde o toto, jak ušetřit na základové desce?

Vytvoření prostupů pro rozvodné sítě Betonování do základových pasů a desky. Příprava ztraceného bednění (tvárnic) Nanesení štěrku mezi základové pasy.
Následně, jak dlouho kropit základovou desku?
Základová deska by se měla kropit běžně 3 – 7 dnů, v některých případech však až 3 týdny. Při kropení základové desky dbejte na to, aby voda nebyla příliš studená, ideální je teplota vody blížící se teplotě okolního vzduchu. Proto raději použijte odstátou vodu například ze sudu apod.

Související článek

Jak dlouho vydrží data?

Důležitá data jsou obvykle uložena na pevných discích. Jejich životnost se pohybuje kolem deseti let.

Jak dlouho trvají základy?

První fáze stavby dřevostavby: Základová deska

Dá se říci, že první fázi neuspěcháte. Základy je třeba vyměřit, vykopat, vylít betonem a zaizolovat. Jen samotné tvrdnutí základové desky trvá přibližně jeden měsíc, záleží na typu betonu a mnoha dalších faktorech.
Kdy penetrovat desku?
Penetrace základové desky

Rozhodně tedy není možné základovou desku penetrovat za deště nebo sněžení. V době penetrace by základová deska také neměla mít méně než 5 °C, aby se penetrační nátěr vsákl a zaschl. Penetraci stačí dělat v místech, kde budete pokládat hydroizolaci, tedy v místech, kde budou nosné zdi.

Jak dlouho musí žrát beton?

Jak dlouho trvá zrání betonu? Jak už bylo řečeno, tuhnout beton začíná hodinu od namíchání směsi. Pochozí bývá už po dvou dnech, po přibližně 7 dnech nabývá přibližně 70 % své deklarované pevnosti, nicméně plné pevnosti dosahuje až zhruba po jednom měsíci.
Lidé se také ptají, jak dlouho má zrat beton?
Již vyrobený beton je třeba nadále ochránit proti vyschnutí, a to po celou dobu jeho zrání, která se při teplotě +15 až +25 °C pohybuje okolo 28 dnů.

Jak dlouho Zraji základové pásy?

Beton zraje celkem 28 dní, po kterých získává 100 % uváděné pevnosti. Při betonování podlah, nebo základové desky však není třeba čekat tak dlouho. Beton je po cca 2 dnech pochozí a lze jej mírně zatížit a po 7 dnech získává až 70 % své pevnosti.

By Bernstein

Similar articles

Jak Bednit základovou desku? :: Jak dlouho vydrží notebook?
Užitečné odkazy