Domovská stránka > C > Co Je To Šifrovací Klíč?

Co je to šifrovací klíč?

V kryptografii je klíč informace, která určuje průběh kryptografického algoritmu. Při šifrování klíč určuje transformaci zprávy do šifrovaného textu, při dešifrování je tomu naopak.

Přečtěte si více

Související článek

Jak funguje veřejný klíč?

K odeslání zprávy používáme soukromý klíč, otisk zprávy ařetězec. Každý, kdo chce ověřit podpis a pravost zprávy, může použít náš veřejný klíč k porovnání otisků prstů příchozí a odchozí zprávy.

Navíc, co je veřejný klíč?

Veřejný klíč je protějškem k privátnímu klíči. Jedná se o klíč, který je a může být veřejně dostupný. Veřejný klíč je například součástí CSR žádosti, konečného certifikátu (například SSL), intermediate certifikátu či kořenového (root) certifikátu.
Jak získat veřejný klíč?
Uživatel, který chce utajovat svou komunikaci s kolegy, zveřejní klíč určený pro šifrování. Vystaví jej například na své webové stránce, zapíše na specializovaný server veřejných klíčů, připojuje jej ke svým e-mailům, zkrátka snaží se o jeho co nejširší rozšíření. Tento klíč se stává veřejným klíčem.

Můžete se také zeptat, jak funguje veřejný klíč?

Provedeme to tedy tak, že zhotovíme hash (otisk zprávy), zašifrujeme ho svým soukromým klíčem a výsledný řetězec přiložíme ke zprávě. Obojí odešleme, každý kdo bude chtít ověřit podpis a autenticitu zprávy může dešifrovat otisk pomocí našeho veřejného klíče a porovnat ho s otiskem příchozí zprávy.
A jak funguje sifrovani?
Šifrování dat je proces, kterým se nezabezpečená elektronická data převádí za pomoci kryptografie na data šifrovaná, čitelná pouze pro majitele dešifrovacího klíče. Šifrování dat slouží k jejich ochraně proti nežádoucímu zjištění cizí osobou a uplatňuje se při ukládání dat i při jejich přenosu včetně telekomunikace.

Související článek

Co je primární a cizí klíč?

Cizí klíč se používá k definování vztahu mezi dvěma tabulkami v databázovém prostředí. Do položky tabulky lze vložit pouze povolené hodnoty.

Pokud jde o toto, co je to kryptologie?

Kryptologie je věda, která se zabývá šifrováním ze všech úhlů pohledu. Jejími hlavními disciplínami jsou kryptografie a kryptoanalýza. Kryptografie studuje šifrovací algoritmy, kryptografické nástroje, hardwarové implementace šifrovacích algoritmů, kryptografické protokoly apod. Kryptoanalýza se zabývá luštěním šifer.
Navíc, co jsou privátní a veřejné klíče?
Privátní (soukromý) klíč je část šifrovacího klíče, který slouží k asymetrickému šifrování informací a identifikaci protistrany. Jeho protějškem je tzv. veřejný klíč (public key).

Pokud jde o toto, co je to bitcoinová adresa veřejný klíč )?

Je to takové heslo, pomocí kterého je možné s kryptoměnami na dané peněžence nakládat. Tento klíč je důležitý, protože se používá k podepisování transakcí. Je matematicky propojen s veřejným klíčem.
A další otázka, co je to rsa?
RSA (iniciály autorů Rivest, Shamir, Adleman) je šifra s veřejným klíčem, jedná se o první algoritmus, který je vhodný jak pro podepisování, tak šifrování. Používá se i dnes, přičemž při dostatečné délce klíče je považován za bezpečný.

Jak získat veřejnou část certifikátu?

Jak vygenerovat veřejnou část certifikátu?
  1. Otevřete si prohlížeč Internet Explorer » V řádku nabídek, zvolte Nástroje » Možnosti Internetu »Obsah »Certifikáty » Osobní.
  2. Certifikát, který chcete vyexportovat, označte (jedním kliknutím myší zmodrá).
  3. Nakonec se zobrazí tabulka, kde je uvedeno, zda export proběhl úspěšně.

By Tana

Similar articles

Jak vygenerovat privátní klíč? :: Jak se jmenuje ten telefon?
Užitečné odkazy