Domovská stránka > J > Jaké Dvě Základní Vlastnosti Má Primární Klíč?

Jaké dvě základní vlastnosti má primární klíč?

Primární klíč by měl mít dvě základní vlastnosti: jedinečnost v rámci tabulky. ne-NULL-ovou hodnotu.

Přečtěte si více

Související článek

Jaké jsou databázové systémy?

Microsoft SQL server je jedním z příkladů RDBMS.

Následně, co je primární a cizí klíč?

Cizí klíč (FOREIGN KEY) definuje v prostředí relačních databází vztah mezi dvěma tabulkami, a to tak, že hodnota v určeném sloupci jedné tabulky musí existovat v jiném (primárním) klíči. Tím je definováno integritní omezení, které do položky v tabulce umožní vložit jen povolené hodnoty.
Můžete se také zeptat, proč se používá primární klíč?
Primární klíč - pole, které identifikuje záznam v databázi. Databáze se skládají z tabulek. Primární klíč slouží k tomu, aby byl každý záznam v každé tabulce jednoznačně označen a jednoduše k nalezení. Navíc umožňuje vzájemně propojit dvě tabulky a vytvořit mezi nimi relaci (spojení).

A další otázka, co je to primární klíč?

Primární klíč je pole nebo sada polí s hodnotami, které jsou v rámci tabulky jedinečné. Hodnoty klíče se dají použít k odkazování na celé záznamy, protože každý záznam má jinou hodnotu klíče. Každá tabulka může mít jenom jeden primární klíč.
Jak na návrh databáze?
Určitým principům se proces návrhu databáze řídit.
...
Dobrý návrh databáze je tedy ten, který:
  1. Rozdělí informace do tabulek s předměty, aby se snížila redundantní data.
  2. Poskytuje Accessu informace potřebné ke spojení informací v tabulkách podle potřeby.
  3. Pomáhá podporovat a zajistit přesnost a integritu informací.

Související článek

Jaké jsou verze Windows?

První verze systému Windows 1.0 se začala široce používat až ve Windows 95. Současné klientské verze systému Windows 8.1 jsou Windows 10 a Windows 11. Serverové verze jsou Windows Server 2008 a 2012.

Co je atribut v databázi?

Atribut je jednotka informace popisující entitu (plat zaměstnance, cena výrobku, autor knihy, adresa zákazníka, rodné číslo studenta...) Každá tabulka musí mít atribut, který jednoznačně identifikuje jednotlivé záznamy - řádky tabulky. Tento atribut se nazývá primární klíč (PK) (obvykle nějaké identifikační číslo).
Co to je relační databáze?
Relační databáze je založena na tabulkách, jejichž řádky obvykle chápeme jako záznamy a eventuálně některé sloupce v nich (tzv. cizí klíče) chápeme tak, že uchovávají informace o relacích mezi jednotlivými záznamy v matematickém slova smyslu. Termín relační databáze definoval Edgar Frank Codd v roce 1970.

A co je to relace v databázích?

Relace. Pojem relace vyjadřuje vztah mezi několika prvky jedné nebo více množin. Relaci můžeme definovat jako dvourozměrnou tabulku, která se skládá z řádků a sloupců a vyznačuje se následujícími vlastnostmi: Každý řádek tabulky obsahuje data, která se týkají nějaké entity nebo části této entity.
Když to vezmeme v úvahu, jak se říká tabulce která obsahuje cizí klíč?
Následující tabulka obsahující cizí klíč se nazývá dětská tabulka a tabulka obsahující kandidátní klíč se nazývá odkazovaná nebo nadřazená tabulka.

Co je to relace Access?

Relace v aplikaci Access pomáhá při kombinování dat ze dvou různých tabulek. Každou relaci tvoří pole ve dvou tabulkách s odpovídajícími daty. Například můžete mít v tabulce Produkty a v tabulce PodrobnostiObjednávek pole IDProduktu.

By Ronalda Pernini

Similar articles

Co to je referenční integrita? :: Jak seřadit fotky ve složce podle data?
Užitečné odkazy