Domovská stránka > J > Jak Se Nazývá Taktika Sociálního Inženýrství?

Jak se nazývá taktika sociálního inženýrství?

Tailgating je metodou sociálního inženýrství, která využívá situace především ve velkých organizacích.

Přečtěte si více

Související článek

Jak se nazývá volně šiřitelný software s časovým či funkčním omezením?

Skupina programů souhrnně označovaných jako freeware se označuje jako shareware.

Co je to Tailgating?

Tailgating (př: zadními dveřmi)

Jedná se o útok, kde útočník sleduje ověřeného zaměstnance až do hlídané oblasti, kde nemá co pohledávat. Představte si třeba řidiče dodávky známe společnosti (Alza, PPL,...) budete mít plné ruce balíků a při vstupu požádáte zaměstnance, aby vám podržel dveře, a jste uvnitř.
Jaký typ inženýrství souvisí s phishingem?
Phishing je příkladem techniky sociálního inženýrství používané k oklamání uživatelů za využití slabých míst současných bezpečnostních technologií (jejich implementací). Ochrana proti rostoucímu množství nahlášených případů phishingu zahrnuje legislativu, trénování uživatelů, veřejnou osvětu a technická opatření.

Můžete se také zeptat, co je to pretexting?

Pretexting lze definovat jako techniku sloužící k získávání cizích osobních údajů pod falešnou záminkou. Jedná se o podvod, který vede k odcizení identity. Poté, co z vás pretexter vymámí informace, se je bude snažit prodat na černém trhu lidem, kteří je budou chtít zneužít k úvěrovým podvodům a dalším zločinům.
Co je to baiting?
Baiting. Baiting může být považován za trojského koně v reálném světě. Při tomto způsobu útoku útočník nechá infikované CD, flashdisk nebo jiné paměťové médium na místě, kde jej oběť s velkou pravděpodobností nalezne, například v koupelně, ve výtahu, na parkovišti.

Související článek

Jak se nazývá kořenový adresář?

Například kořenový adresář systémového pevného disku C je C:.

Co je to Phisher?

Phishing je typ internetového podvodu, při kterém se z vás někdo snaží vylákat osobní údaje.
Co je to Fishing?
Phishing je forma útoku s pomocí technik sociálního inženýrství, kdy se útočník vydává za důvěryhodnou autoritu s cílem získat citlivá data oběti. Možná jste také někdy dostali e-mail, který se na první pohled tvářil jako oficiální zpráva vaší banky, nicméně při bližším pohledu už nesedělo několik věcí.

Když to vezmeme v úvahu, jak vypada phishing?

Phishingový útok je pokus o krádež osobních údajů nebo prolomení online účtu s využitím podvodných e-mailů, zpráv, reklam nebo webů, které vypadají podobně jako stránky, které už používáte. Phishingový e-mail, který vás žádá o soukromé informace o vašem bankovním účtu, může například působit jako zpráva od vaší banky.
Co způsobuje Phishing?
E-maily obsahují odkaz, který může na první pohled vypadat věrohodně, ale ve skutečnosti uživatele nasměruje na webové stránky, kam útočník umístil svůj vlastní formulář. Uživatel, který do něj údaje vyplní, pak útočníkovi dobrovolně odevzdá své přihlašovací údaje.

Co je phishingový útok?

Phishing (vyslovováno: fišing) je útok, který se pokouší ukrást vaše peníze nebo vaši identitu tak, že vás přiměje odhalit osobní údaje - například čísla kreditních karet, bankovní údaje nebo hesla - na webových stránkách, které se vydávají za legitimní.

By Moshell

Similar articles

Co to je anti Phishing? :: Jak funguje OneDrive pro firmy?
Užitečné odkazy