Domovská stránka > J > Jak Dlouhá Je Záruční Doba?

Jak dlouhá je záruční doba?

Zákonná záruční doba činí od 1.1. 2003 24 měsíců (§ 620 odst. 1 po novele OZ[3]). V současné době zatím platí původní práva úprava, která stanoví 6 měsíční záruční dobu.

Přečtěte si více

Související článek

Kdy se neuplatní pružná pracovní doba?

Pružná pracovní doba se neuplatňuje při pracovních cestách zaměstnanců, při nutnosti zajistit naléhavý pracovní úkol ve směně, jejíž začátek a konec je pevně stanoven, nebo pokud jejímu uplatnění brání provozní důvody, a v době důležitých osobních překážek v práci, za které přísluší náhrada mzdy nebo platu.

Následně, jak dlouho může trvat záruční oprava?

Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena co nejdříve, nejpozději však do 30 dnů ode dne jejího uplatnění. Dohodnete-li se s prodávajícím na lhůtě delší, pak musí být reklamace vyřízena do konce prodloužené lhůty. Lhůta běží od okamžiku uplatnění reklamace.
A další otázka, co to je záruka?
Záruka označuje obecně garanci, že dojde ke splnění určité povinnosti nebo dohody, smlouvy. V českém právním řádu je konkrétně upravena jako: záruka za jakost při koupi zboží

Následně, na co se vztahuje reklamace?

Jde-li o vadu, kterou lze odstranit, má kupující právo, aby byla bezplatně, včas a řádně odstraněna. Prodávající odpovídá za vady, které má prodaná věc při převzetí kupujícím. Projeví-li se vada do 6 měsíců ode dne převzetí, může spotřebitel požadovat výměnu zboží, pokud to není vzhledem k povaze vady nepřiměřené.
Následně, co musí obsahovat záruční list?
Co musí obsahovat záruční list? Vedle vysvětlení samotné záruky musí obsahovat jméno a příjmení, název nebo obchodní firmu prodejce, jeho identifikační číslo, sídlo (jde-li o právnickou osobu) nebo bydliště (jde-li o fyzickou osobu).

Související článek

Co je to doba kmitů?

Doba kmitů je doba potřebná k dokončení jednoho kmita. Počet kmitů za jednotku času se označuje jako frekvence.

Navíc, jak dlouho plati reklamace?

Reklamace včetně odstranění vady pak musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději však do 30 kalendářních dnů. Prodejce tedy musí v této lhůtě vadu odstranit, tedy věc opravit, zajistit vrácení peněz či poskytnout požadovanou slevu. Tato lhůta začíná běžet v den následující po dni, kdy kupující vadu reklamoval.
Jak se počítá záruční doba?
Podle občanského zákoníku § 122 lhůta počítaná na roky končí dnem, který se číslem shoduje se dnem, kdy lhůta začala. Znamená to tedy, že záruka končí 1.11.2010, pokud v jejím průběhu nebylo zboží přijato do reklamace. Pokud by bylo zboží reklamováno, lhůta se prodlouží o dobu vyřizování reklamace.

Lidé se také ptají, co je garanční doba?

Koupíte si v obchodě, ať již kamenném nebo internetovém, nějaké zboží, které po určité chvíli ztratí svoji kvalitu a začne mít vady. Pokud se vada projeví v záruční době, můžete zboží reklamovat a tím uplatnit své právo z vadného plnění.
Co když není reklamace vyřízena do 30 dnů?
Pokud reklamace není vyřízena včas (nejdéle 30 den), má spotřebitel stejná práva, jako by věc byla neopravitelná. Spotřebitel proto může o den později buď odstoupit od kupní smlouvy a chtít vrátit peníze, nebo může požadovat výměnu věci za novou. Právo rozhodnout se mezi oběma způsoby má spotřebitel, ne obchodník.

Když to vezmeme v úvahu, jak dlouho je záruka na práci?

Záruka na práci (instalaci) je dle §646 občanského zákoníku 6 měsíců.

By Wilkey Gelais

Similar articles

  • Jak funguje flexibilní pracovní doba?

    Pružná pracovní doba je rozvržení směn, kdy si zaměstnanec sám volí začátek a konec pracovní doby v rámci časových úseků stanovených zaměstnavatelem.

  • Co je to pracovní doba?

    Zákoník práce v části čtvrté stanoví, že pracovní dobou je doba, po kterou je zaměstnanec povinen vykonávat práci pro zaměstnavatele, a doba, po kterou je zaměstnanec na pracovišti připraven ji vykonávat.

Co delat po 30 dnech reklamace? :: Jak přetáhnout kontakty ze SIM karty?
Užitečné odkazy