Domovská stránka > J > Jak Nastavit Pevné Mezery Před Předložky?

Jak nastavit pevné mezery před předložky?

Pro pevné spojení předložky s následujícím slovem (pro společné zalomení řádku) se používá tzv. pevná mezera, kterou napíšete pomocí klávesové zkratky Alt+0160.

Přečtěte si více

Související článek

Jak nastavit soukromé připojení?

Chcete-li zkontrolovat zabezpečení webové stránky, podívejte se napravo od webové adresy na stav zabezpečení: "Zabezpečeno". Chcete-li zobrazit podrobnosti o webu, vyberte ikonu . Můžete zjistit, zda Chrome považuje připojení za soukromé.

Jak se dělá pevná mezera v Powerpointu?

Pevná mezera v MS PowerPoint

To se udělá jednoduše pomocí zkratky alt+0160.
A další otázka, jak odstranit vícenásobné mezery?
1) Vyberte veškerý text dokumentu (například stiskem klávesové zkratky Ctrl+A). 2) Stiskem klávesové zkratky Ctrl+H otevřete okno Najít a nahradit. 3) Do pole Najít napište dvě mezery (stiskněte dvakrát klávesu mezerníku). 4) Do políčka Nahradit za pak napište jednu mezeru (stiskněte jednou klávesu mezerníku).

Někdo se také může ptát, co používat místo enteru?

Méně používaným znakem je konec řádku. Při správném použití však umožňuje nastavení, kterého by s pouhým koncem odstavce nebylo možné docílit. Konec řádku vložíme klávesovou zkratkou "Shift + Enter".
Následně, jak se posunout ve wordu bez enteru?
Použití tabulátorů může být různorodé - můžete s nimi odsadit např. první řádek odstavce (ne, že by neexistovalo i jiné řešení, jak první řádek odsadit). Nebo můžete zarovnat všechny položky do jedné úrovně. Tabulátor prostě posune text na požadovanou pozici podle horizontálního pravítka ve Wordu.

Související článek

Jak nastavit stav baterie?

Přejděte do nastavení a zobrazte procento výdrže baterie.

Jak nemít předložky na konci řádku?

Jednopísmenné spojky (a, i) a předložky (o, u, k, s, v, z) podle pravidel nesmí být na konci řádku. Toto pravidlo ohlídáte ve Wordu, že místo klasické mezery použijete pevnou nedělitelnou mezerou. Tu zapíšete pomocí Ctrl + Shift + Space (mezerník) a musíte s ní spojit předložku nebo spojku s následujícím slovem.
Jak napsat Netisknutelné znaky?
Netisknutelné znaky lze zobrazit v záložce „Domů" kliknutím na symbol „¶" (viz následující obrázek). Normální mezera slouží k běžnému oddělování slov, která na sebe nejsou určitým způsobem vázaná. Pokud jsou netisknutelné znaky zobrazeny, je normální mezera vyobrazena jako tečka mezi slovy.

Jak napsat Å?

Ctrl+Alt+č+písmeno dá písmeno s obloučkem (˘), např. ă. Ctrl+Alt+ř+písmeno dá písmeno s kroužkem (°), např. å.
A další otázka, co jsou to netisknutelné znaky?
Netisknutelné znaky jsou symboly, které nás v dokumentu informují o použitém formátování a rozložení textu, které aplikujeme - ať už zcela úmyslně (nový řádek, odsazení zleva) nebo tak nějak automaticky (třeba mezera mezi slovy).

Jak udělat mezeru mezi odstavci?

Pokud chcete změnit mezery mezi vybranými odstavci, použijte možnosti mezer na kartě Rozložení stránky:
  1. Vyberte odstavce, které chcete změnit.
  2. Klikněte na kartu Rozložení stránky a v části Mezery upravte vzdálenost před nebo za každým odstavcem klikáním na šipky nahoru nebo dolů v polích Před a Za.

By Hannibal

Similar articles

Co je číslo nula? :: Jaký je rozdíl mezi mezerou a nedělitelnou mezerou?
Užitečné odkazy