Domovská stránka > C > Co Je Považováno Za Plagiátorství?

Co je považováno za plagiátorství?

Za plagiátorství lze považovat úmyslné kopírování cizího textu a jeho vydávání za vlastní, nedbalé nebo nepřesné citování použité literatury, opomenutí citace (byť neúmyslné) některého využitého zdroje. Při vytváření odborných textů v rámci studia je proto nezbytné seznámit se s pravidly citační a publikační etiky.

Přečtěte si více

Související článek

Co porušuji při plagiátorství?

Plagiátorství se dopouští nejen ten, kdo takto neoprávněně použije cizí text, ale také ten, kdo poskytuje služby, které plagiátorství přímo umožňují nebo podporují. Tedy osoba, která takové texty poskytuje zdarma nebo za úplatu.

A další otázka, jak odhalit plagiát?

Kontrolu plagiátorství si můžete udělat kdykoliv sami. Buď strávíte mládí kopírováním vlastního textu do vyhledávacího políčka na Googlu, nebo použijete mnohem sofistikovanější a léty prověřený systém Masarykovy univerzity – Odevzdej.cz (thesis.cz).
Kolik procent podobnosti muze mít bakalářská práce?
(4) Shoda s texty téhož autora • Za plagiát a za nepovolenou shodu se nepovažuje shoda závěrečné práce s již dříve publikovanými texty (např. seminární práce, bakalářská práce) téhož autora, které musí být řádně ocitovány. Velikost takové shody (součet shod s jednotlivými pracemi) nesmí překročit 40 %.

Můžete se také zeptat, kolik procent shody je akceptovatelných je moje práce plagiát?

Kolik procent shody je akceptovatelných? Je moje práce plagiát? Posouzení, zda se při nalezených podobnostech v práci jedná o plagiát, je individuální. Je vhodné zkontrolovat "Podobnosti" a ověřit, zda jsou shodné pasáže správně citovány apod.
Jak obejít plagiátorství?
Opisování odstavců i celých kapitol, vykrádání zdrojů, chybějící citace.

Související článek

Co je považováno za běžné opotřebení bytu?

Běžné opotřebení předpokládá, že při běžném používání se stav nátěrů a původního vybavení bytu časem nezhorší. Nájemce není odpovědný za opotřebení.

Můžete se také zeptat, jak funguje theses?

Systém Theses nabízí jak hledání podobných dokumentů jednotlivě (typicky služba pro učitele), tak globální vyhledávání plagiátů (typicky pro správce školy). Jednotlivé vyhledávání je určeno učitelům, kteří chtějí zkontrolovat práce svých studentů a porovnat je se všemi ostatními pracemi v systému Theses.
A další otázka, jak probíhá kontrola plagiátorství?
Systém Theses.CZ má nyní několik dní na zařazení práce do registru a porovnání se všemi ostatními evidovanými pracemi. Obvykle je kontrola hotova již během první noci po nahrání práce, teoreticky je ale možno, že to bude trvat až 5 dní.

Někdo se také může ptát, jak funguje odevzdej cz?

V Odevzdej.cz lze neautentizovaně z titulní stránky http://odevzdej.cz/ porovnat libovolný textový dokument se soubory v systému. Výsledek porovnání se zasílá na e-mail, který zadáte. Takto vložený soubor bude automaticky po 5 dnech, tj. po 120 hodinách, z databáze vymazán.
Když to vezmeme v úvahu, jak dlouho trvá odevzdej?
Po kontrole bude výsledek odeslán na zadaný e-mail a po 5 dnech z databáze vymazán.

Lidé se také ptají, jak probíhá kontrola bakalářské práce?

Seminární práce, úkoly a eseje kontrolují uživatelé v tzv. Odevzdávárnách (složkách pro automatizovaný sběr úkolů) nebo ve svém osobním prostoru (Můj web, Úschovna). Kontrola závěrečných prací probíhá přímo v Archivu závěrečných prací MU. Kontrolu zpravidla provádí vedoucí práce.

By Hummel

Co zkontrolovat před odevzdáním bakalářské práce? :: Jak na affiliate marketing?
Užitečné odkazy