Domovská stránka > J > Jak Velke Světlo Do Pokoje?

Jak velke světlo do pokoje?

Pamatujte, pro relaxaci stačí méně světla, do 400 lumenů, což je zhruba jedna 40W žárovka. Pro práci a čtení je ale potřeba více světla, nad 700 lumenů, potřebujete tedy 60W žárovku. Aby bylo stropní svítidlo vhodné jako centrální, mělo by mít silný zdroj, tedy více než 900 lumenů, což je ekvivalent žárovky 75W.

Přečtěte si více

Související článek

Jak poslat velké PDF?

Velikost souboru PDF lze zdarma a online zmenšit otevřením webové stránky a výběrem možnosti Komprimovat PDF. Po kliknutí na odkaz stáhnete soubor PDF, jakmileTrademarkiaTrademarkiaTrademarkiaTrademarkia.Trademarkia.Trademarkia.Trademarkia.Trademarkia.Trademarkia.Trademarkia.Trademarkia.Trademarkia.Trademarkia.Trademarkia.Trademarkia.Trademarkia.Trademarkia.Trademarkia.Trademarkia.Trademarkia.Trademarkia.Trademarkia.Trademarkia.Trademarkia.

Někdo se také může ptát, jaké světlo do místnosti?

Rychlý tahák pro výpočet potřebného množství světla
Intenzita osvětleníProstory pro osvětlení
100 lxkomunikační prostory, chodby, odpočívárny, skladiště
150 lxschodiště, předsíně se zrcadly, garáže s dílnou
200 lxspíže, šatny, koupelny, toalety, jídelny, čekárny,
300 lxčtení, dětský pokoj, herna, učebna, prádelny, kanceláře
Jak osvětlit pokoj?
Správné osvětlení do obýváku není jen v podobě stropního svítidla nebo lustru, ale na dotvoření atmosféry a útulnosti prostoru jsou ideální bodová svítidla, LED pásky a samozřejmě stolní a stojací lampy. V případě, že je obývací pokoj propojen s kuchyní, je žádoucí osvětlení v obou místnostech designově propojit.

Lidé se také ptají, jaké světlo na záchod?

Do malého prostoru WC byste tak měli volit zdroj světla, který se nepoškodí častým zapínáním. Vhodným řešením jsou halogenové žárovky nebo LED žárovky, které kromě odolnosti vůči častému spínání nabízí i ekonomické výhody v podobě vysoké návratnosti počátečního vkladu.
Jak vybrat správně světlo?
Pokud je pro vás primární úspora energie, zajímejte se o co nejmenší příkon, s ním se ale pojí malá výkonnost svítidla. Málo efektivní svítidla poznáte podle toho, že mají velký příkon (velká spotřeba energie) a malý výkon, ideální je proto vybírat svítidla s co nejmenším příkonem a co největším výkonem.

Související článek

Jak velké video lze poslat přes WhatsApp?

Všechny platformy povolují maximální velikost 16 MB pro odesílání a předávání mediálních souborů.

Navíc, jak vypočítat osvětlení místnosti?

Pro samotný výpočet množství světla je nutné znát rozměry osvětlované plochy nebo místnosti. Vynásobením stran rozměrů místnosti získáme plochu v m², kterou následně ještě vynásobíme množstvím lumenů uvedených výše.
A další otázka, jak silné světlo do ložnice?
lustr a lampy. Pokud se vám nechce počítat, doporučené hodnoty najdete na oblíbených úsporných LED světlech, např. pro kuchyň nebo pracovnu je doporučeno LED osvětlení o výkonu 4 W/m2, pro obývací pokoj, dětský pokoj, ložnici, koupelnu 2 až 3 W/m2, pro sklep a chodby stačí 1 až 2 W/m2.

Jak správně rozmístit světla?

Aby bodovky osvětlily temné rohy i zákoutí a přitom nevytvářely nežádoucí stíny, umístěte jednotlivá světla minimálně 1 m od rohů. Optimálním rozmístění bodových svítidel s rozptylem světla v úhlu 60o je 150 cm od sebe. Pro hlavní interiérové osvětlení zvolte intenzitu osvětlení 300 lx.
Když to vezmeme v úvahu, jak vybrat světlo do ložnice?
Hlavní světla do ložnice
  1. Jako hlavní osvětlení se hodí stropní svítidla a lustry do ložnice.
  2. Pokud máte v ložnici dostatečně vysoké stropy, můžete sáhnout po prostorově výraznější variantě přisazeného stropního svítidla.
  3. Jako doplňkové osvětlení ložnice můžete využít různé bodovky, zápustná a spotová svítidla.

A další otázka, kolik lumenů v ložnici?

Hlavní stropní osvětlení

Technické normy určují, že v oddychových prostorách by mělo být minimálně 100 luxů, tj. 100 lumenů na m2. Při velikosti ložnice cca. 4×3,5 m = 14 m2, potřebujete zhruba 1400 lumenů.

By Lizabeth Stawicki

Similar articles

Jak osvětlit prostor? :: Jak vypada namet?
Užitečné odkazy