Domovská stránka > C > Co To Je Veličina?

Co to je veličina?

Veličina je vlastnost jevu, tělesa nebo látky, mající velikost, kterou lze vyjádřit číslem a referencí. Je to tedy pojem používaný pro kvantitativní a kvalitativní popis reality.

Přečtěte si více

Související článek

Co to je fyzikální veličina?

Fyzikální veličina je určitá vlastnost jevu, tělesa nebo látky s danou velikostí, kterou lze vyjádřit číslem a vztahem. Lze ji měřit.

Co je to k Ve fyzice?

K je značka jednotky termodynamické teploty kelvin. k je značka předpony soustavy SI pro 1000, kilo.
A další otázka, co je to i?
i je označení pro imaginární jednotku, komplexní číslo, jehož druhá mocnina je rovna −1. ℑ označuje imaginární část komplexního čísla. I někdy označuje jednotkovou matici.

Co je to s?

s obvykle označuje délku, může značit např. i měrnou entropii, spin částice. S může značit např. obsah plochy, akci, entropii, Poyntingův vektor, sumární spin soustavy částic.
A co to je jednotka?
Fyzikální jednotka je míra veličiny, definovaná a přijatá konvencí, jíž přisoudíme hodnotu 1, se kterou může být porovnávána jakákoliv jiná hodnota stejné veličiny vyjádřením podílu dvou hodnot jako čísla. Vztahy mezi veličinami vedly k nutnosti zavedení soustav jednotek.

Související článek

Co je to náhodná veličina?

Náhodná veličina je jakákoli veličina, kterou lze opakovaně měřit u různých objektů, na různých místech nebo v různých časech a její hodnoty podléhají zpracování metodami teorie pravděpodobnosti nebo matematickými metodami.

A další otázka, co je to značka v?

V biochemii je V symbol pro aminokyselinu valin. V dorozumívání je V označení gesta vítězství. V chemii je V značka vanadu. V křesťanské liturgii označuje značka ℣ verš recitovaný knězem či osobou vedoucí modlitbu a následovaný responsí kongregace.
Můžete se také zeptat, co je to r ve fyzice?
V termodynamice značí R univerzální plynovou konstantu. ℝ označuje množinu reálných čísel. ℛ označuje Riemanův integrál.

Pokud jde o toto, proč se obsah značí s?

Obsah je v geometrii veličina, která vyjadřuje velikost plochy. Jiné názvy jsou plocha, výměra, rozloha. Obsah je mírou (tedy charakteristikou velikosti) dané dvourozměrné části prostoru. Označuje se písmenem S, či v mezinárodním použití písmenem A.
Co je to p * * * *?
Češi a Slováci znázorňují „píču" schematickou kresbou kosočtverce, svisle postaveného na jeden ze svých ostrých vrcholů, se svislou čárou uprostřed. Někdy je symbol doplněn paprsčitě uspořádanými čárkami okolo kosočtverce, které symbolizují pubické ochlupení. Symbol se často nazývá i jinými názvy pro vulvu.

Co se značí a?

A je první písmeno většiny abeced, latinské i české abecedy. Je to samohláska. Podoba písmene pochází ze starověkých pasteveckých kultů. Z původního piktogramu býčí hlavy se v protosinajském písmu vyvinula stylizovaná podoba trojúhelníku postaveného na špičku a zakončeného rohy.

By Templa Piesco

Co je to vlnění? :: Jak se označuje průměr?
Užitečné odkazy