Domovská stránka > C > Co Je To Číselný Obor?

Co je to číselný obor?

Číselným oborem rozumíme číselnou množinu, na které jsou definovány bez omezení početní operace sčítání a násobení, tj. číselný obor je vzhledem k těmto operacím uzavřený.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký je číselný rozsah portu pro známé služby well known ports )?

Známé porty jsou rozděleny do tří skupin.

Následně, co není přirozené číslo?

Neexistuje přirozené číslo, jehož následníkem by byla 0. Různá přirozená čísla mají různé následníky: pokud a ≠ b, pak S(a) ≠ S(b). Pokud nějakou vlastnost splňuje jak číslo 0, tak i každé číslo, které je následníkem nějakého čísla, které tuto vlastnost splňuje, pak tuto vlastnost splňují všechna přirozená čísla.
Jaké je nejmenší přirozené číslo?
Kdo je nejmenší přirozené číslo? - Nejmenší přirozené číslo je 1, nulu nepovažujeme za přirozené číslo.

Které přirozené číslo následuje bezprostředně za číslem 7?

Sedm je přirozené číslo, které následuje po číslu šest a předchází číslu osm. Tutéž číselnou hodnotu má i hebrejské písmeno zajin a řecké zéta, římskými číslicemi VII.
Následně, co je to prvek množiny?
Prvky množiny (také členy nebo elementy množiny) jsou v matematice takové objekty, které jsou obsaženy v dané množině. Prvkem množiny může být i jiná množina, ale nesmí obsahovat sama sebe jako prvek.

Související článek

Co je obor r?

Všechna racionální a iracionální čísla jsou v oboru reálných čísel. Je jím reprezentována unie racionálních a iracionálních čísel.

Kolik prvků má množina?

Množina se dá chápat jako soubor prvků. Každá množina tedy obsahuje určitý počet prvků, který může být konečný nebo nekonečný. Též nemusí obsahovat prvek žádný, poté mluvíme o prázdné množině. Množinu obvykle značíme velkým tiskacím písmenem, například M, a prvky množiny malým písmenem m.
Lidé se také ptají, jak se počítají množiny?
Mezi množinami můžeme provádět různé množinové operace.
...
Sjednocení, průnik, rozdíl a doplněk množin
  1. A ∪ A = A: pokud sjednotíme dvě stejné množiny, dostaneme zase tutéž množinu.
  2. A ∪ B = B ∪ A: sjednocení je komutativní, nezáleží na pořadí.
  3. A ∪ ∅ = A: prázdná množina neobsahuje žádný prvek, takže není co sjednocovat.

A další otázka, co je to sjednocení?

V matematice se jako sjednocení dvou nebo více množin označuje taková množina, která obsahuje každý prvek, který se nachází alespoň v jedné ze sjednocovaných množin, a žádné další prvky. Sjednocení množin A a B se označuje symbolem A ∪ B.
Jak se značí rozdíl?
x ≠ y znamená, že x a y nereprezentují stejnou hodnotu či objekt. x < y znamená, že x je menší než y. x > y znamená, že x je větší než y.

Když to vezmeme v úvahu, co je to doplněk množiny?

Mějme dvě množiny A a B, kde navíc platí B \subseteq A. V takové situaci zavádíme pojem doplněk množiny. Je-li B \subseteq A, pak doplňkem množiny B vzhledem k množině A je množina, která obsahuje všechny prvky z A, které zároveň nejsou v B.

By Filbert

Jaký je rozdíl mezi informaci a poznatkem? :: Co znamená celé číslo?
Užitečné odkazy