Domovská stránka > C > Co Znamená Celé Číslo?

Co znamená celé číslo?

Celá čísla jsou čísla, která nemají desetinnou část, obsahují v sobě přirozená čísla, k nim inverzní (záporná) čísla a nulu.

Přečtěte si více

Související článek

Co znamená povolit cookies?

Propojují uživatele webu se sociálními sítěmi. Soubory cookie pomáhají přizpůsobit reklamu. Aby je webové stránky mohly používat, musí uživatel s jejich použitím souhlasit. Pracují na stránkách jednotlivých návštěvníků.

Co patří mezi racionalni cisla?

Racionální číslo je číslo, které lze vyjádřit jako zlomek, tj. podíl dvou celých čísel, většinou zapsaný ve tvaru nebo a/b, kde b není nula. Číslo a označujeme jako čitatel a číslo b jako jmenovatel.
Co to je přirozené číslo?
Přirozená čísla je množina, která obsahuje kladná celá čísla 1, 2, 3, 4, Tuto množinu obvykle značíme pomocí písmene N se zdvojenou první nožkou, takto: ℕ. Je to z anglického „naturals". Někdy předpokládáme, že množina přirozených čísel obsahuje i nulu.

Co je to prázdná množina?

Prázdná množina je v matematice množina, která neobsahuje žádné prvky. Značí se obvykle symbolem přeškrtnuté nuly , někdy psané též jako , popř. ∅, anebo symbolem prázdných množinových (složených) závorek {}.
Lidé se také ptají, co to je průnik?
V matematice se jako průnik dvou nebo více množin označuje taková množina, která obsahuje pouze ty prvky, které se nalézají ve všech těchto množinách. Průnik množin A a B se označuje symbolem A ∩ B.

Související článek

Co znamená řazení u vypínače?

Řazení je technický elektrotechnický termín, který definuje vnitřní uspořádání strojního zařízení spínače. Případně se tím rozumí provedení kontaktů. Pro každou posloupnost v elektrickém obvodu existuje specifické použití.

Jaké číslo je větší?

Symboly větší než a menší než mohou být použité k porovnávání čísel a výrazů. Symbol větší než je >. Tedy, 9>7 čteme jako „9 je větší než 7". Symbol méně než je <.
Kdo vymyslel celá čísla?
, podle Zahlen (německy čísla). Podobně jako přirozená čísla, tvoří celá čísla nekonečnou spočetnou množinu. Studiem celých čísel se zabývá teorie čísel.
...
Vlastnosti.
sčítánínásobení
uzavřenost:a + b je celé čísloa × b je celé číslo
asociativita:a + (b + c) = (a + b) + ca × (b × c) = (a × b) × c

Pokud jde o toto, kam patří číslo 0?

Číslo 0 na číselné ose odděluje záporná čísla od kladných. V teorii množin je nula velikost (kardinalita) prázdné množiny. Číslice nula, znak používaný v pozičních číselných soustavách pro označení nepoužitého řádu při zápisu čísla.
Lidé se také ptají, jak znacime racionalni cisla?
Racionální čísla značíme pomocí písmene Q se zdvojenými oblouky: ℚ. Je to z anglického „quotient", česky „kvocient", což označuje výsledek po dělení.

Co je obor n?

reprezentuje jedno reálné číslo. 6. Zápis a \in \mathbb N vyjadřuje, že číslo a je prvkem oboru přirozených čísel. Čteme "a náleží \mathbb N".

By Nanete

Similar articles

  • Co to znamená x64?

    x64 je termín, který označuje 64bitové procesory. Pojem bit znamená buď 1, nebo 0. Počet bitů je počet jedniček a nul, které může počítačový procesor použít ke komunikaci instrukcí a přiřazení adres paměti.

  • Co znamená zkratka CTRL F?

    V jednoduchém průzkumu zjistili, že 90 % uživatelů nezná klávesovou zkratku, která se používá k vyhledávání informací na stránce v mnoha různých aplikacích, a to i v různých operačních systémech.

  • Co to znamená BIM?

    Building Information Modeling nebo také Building Information Management je zkratka anglického termínu. Do češtiny se obvykle překládá jako Informační modelování budov. Takzvané digitální dvojče budovy vzniká v procesu spolupráce specialistů.

  • Co znamená zkratka cis?

    Lidé, jejichž pohlavní identita odpovídá pohlaví, které jim bylo přiděleno při narození, se označují jako cisgender. Není to totéž co termín trans.

  • Co to znamená CSS?
  • Co znamená znacka NFC?
  • Co znamená NFC u Huawei?
  • Co znamená SPF 50?
Co je to číselný obor? :: Co je to barevná bitová hloubka?
Užitečné odkazy