Domovská stránka > J > Jaký Je Rozdíl Mezi Mezerou A Nedělitelnou Mezerou?

Jaký je rozdíl mezi mezerou a nedělitelnou mezerou?

Zatímco pevná mezera má pevně danou šířku a neroztahuje se ani při roztahování ostatních mezer na řádku, nezlomitelná mezera je flexibilní a společně s ostatními mezerami na řádku se roztahuje. Faktem ale je, že mnoho textových editorů automaticky interpretuje nezlomitelnou mezeru jako pevnou.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký formát pro Kindle?

Pro Amazon Kindle jsou podporovány formáty PDF, MOBI, AZW, DOC, HTML a TXT.

Jak napsat neviditelnou mezeru?

Na PC se nezlomitelná mezera častokrát píše pomocí kláves Ctrl + Shift + mezera. V případě, že Vám výše uvedený způsob nefunguje, je vždy možné se spolehnout na ASCII kódy, kde se nezlomitelná mezera napíše zmáčknutím klávesy Alt a vyťukání kódu 0160 na numerické klávesnici. Po puštění Altu se pevná mezera napíše.
Někdo se také může ptát, jak se dělá tvrdá mezera ve wordu?
Symbolem „°" značím pevnou mezeru, tedy po jedničce stiskněte Shift+Ctrl+Mezerník nebo Alt+0160.

Kdy pouzit pevnou mezeru?

Pevná mezera (tvrdá, nedělitelná) je od klasické nerozeznatelná. Používá se všude tam, kde není dovoleno dělit výrazy, které k mezeře přiléhají, na dva řádky. Zachovává se tak čitelnost a plynulost textu.
Můžete se také zeptat, jak odstranit pevné mezery?
V celém dokumentu pomocí ctrl + H (pro jistotu ještě jednou) zrušte pevné mezery (ctrl + shift + mezerník) a nahraďte je obyčejnými. Potom z konce řádku odstraňte jednoznaková slova (např. a, i, z, k, v...). Dávejte si pozor na sjednocení menších textů, např.

Související článek

Jaký iPhone si koupit v roce 2021?

První místo bych dal iPhonu 11, protože je to nejlepší telefon, který si můžete v roce 2021 koupit.

Jak udělat mezeru bez Mezerniku?

Buď jej vložíte přes zmáčknutí levého ALT a na numerické klávesnici napíšete 0160 (ALT+0160) Nebo můžete natvrdo zalomit řádek pomocí levého ALT+MEZERNÍK, není to ale nejšťastnější řešení, protože se vám text při rozšíření buňky nijak nepřizpůsobí
Navíc, jak napsat neviditelný znak?
Jak tedy na to?
  1. Windows. Ve Windows funguje Alt+8203 nebo Alt+200B.
  2. Linux. Ctrl+Shift+U8203.
  3. Apple OS X.
  4. HTML.
  5. Nebo si můžete neviditelnou mezeru zkopírovat v následujícím textu.

Jak udělat mezeru?

Nejjednodušším způsobem pro zápis pevné mezery je kombinace více kláves (tzv. klávesová zkratka). Stiskněte levý nebo pravý Ctrl, k němu klávesu Shift a nakonec mezerník.
Lidé se také ptají, jaká slova nesmí být na konci radku?
Řádek se nemá zalomit v mezislovních mezerách, které jsou užity: ve spojení neslabičných předložek k, s, v, z s následujícím slovem, např. k mostu, s bratrem, v Plzni, z nádraží, ve spojení slabičných předložek o, u a spojek a, i s výrazem, který po nich následuje, např.

Jak se dělají mezery ve Wordu?

Přejděte na Domů >řádkování a mezery mezi odstavci. Vyberte požadovanou velikost řádkování nebo vyberteMožnosti řádkování a potom v části Mezery vyberte požadované možnosti.

By Berstine Amit

Similar articles

Jak nastavit pevné mezery před předložky? :: Jak zjistit kdo mě volal?
Užitečné odkazy