Domovská stránka > C > Co To Je Výchozí Brána?

Co to je výchozí brána?

Výchozí brána sítě (default gateway - DFG) nebo také implicitní brána je v IT označení pro tzv. směrovač a důležitý síťový prvek v rodině protokolu TCP/IP pro lepší práci s IP adresami a jejich následných vzájemných a efektivních propojení. Zjednodušeno řečeno, jedná se o IP adresu nejbližšího routeru.

Přečtěte si více

Související článek

Co je v IP adresaci výchozí implicitní brána?

Výchozí brána je v informatice název pro obecnou položku směrovací tabulky pro cestu datagramu do jiné počítačové sítě v případě, že cílová adresa datagramu neodpovídá žádné konkrétní položce směrovací tabulky.

Jak dělíme routování?

Dělení routovacích protokolů

statické routování – ručně zadané cesty (záznamy v routovací tabulce), bezpečné a dobré, ale nereflektuje změny v topologii sítě dynamické routování - síť se automaticky přizpůsobuje změnám v topologii a dopravě, automaticky se vypočítávají cesty pomocí routovacího protokolu.
Jak funguje Říp?
RIP posílá aktualizované zprávy (update message) o směrovacích tabulkách v pravidelných intervalech, a při změně topologie sítě. Když směrovač přijme update message, která obsahuje změny, aktualizuje svoji směrovací tabulku, a tím odráží novou cestu.

Lidé se také ptají, jak nastavit statické routování?

Nastavení statické routy

Konfigurace se provádí v prostředí obecného konfiguračního režimu, do příkazu vstupuje adresa routované sítě, její maska a určení "směru" - zde buď next hop IP nebo lokální interface. Routujeme síť 192.168.1.0/24 přes rozhraní serial 0/1/0.
A další otázka, jak vybrat wi-fi?
Před výběrem routeru je nutné vědět, jaký typ připojení doma máte, nebo budete mít. Také je důležité vědět, jak velkou plochu chcete pokrýt signálem a zda budete používat router jen na připojení k internetu, nebo chcete i sdílet data po domácí síti, hrát hry, streamovat videa ze zabezpečovacích kamer a podobně.

Související článek

Jak nastavit Google jako vychozí prohlížeč?

V zařízení spusťte aplikaci nastavení a najděte nastavení v jednom z následujících umístění. Klepnutím na výchozí aplikace je otevřete.

Jaký router pro domácí síť?

Pro domácí uživatele se dvěma počítači, dvěma notebooky a několika smartphony bude naprosto stačit router s cenou do 1 000 Kč. Důležité je vybírat router, který splňuje "N300", tedy má přenosovou rychlost až 300 Mb/s.
A jaký wifi router do rodinného domu?
Pokud nevíte, jaký wifi router do rodinného domu, pak vám můžeme jedině doporučit router TP-Link Archer C20 AC750. Tento router vám nabídne novou generaci standardu Wi-Fi 802.11ac, který navíc nabídne zpětnou kompatibilitu se starším ale stále nejpoužívanějším standardem 802.11n.

Jak Zaheslovat WiFi router?

Vyhledejte sekci Wireless (WiFi, WLAN), Security a vyhledejte položku WPA/WPA2. Toto WPA zaškrtněte a vyplňte v políčku password vaše heslo do WiFi sítě. Heslo by mělo obsahovat minimálně 8 znaků. Pak už jen stačí uložit nastavení a restartovat router.
Jak ochranit router?
Jak router zabezpečit?
  1. Do adresového řádku internetového prohlížeče vložíme IP adresu routeru.
  2. V Gateway vyplníme uživatelské jméno (admin) a heslo (admin).
  3. V nastavení routeru, položka Maintenance – Account, zadáme stávající heslo, poté dvakrát nové heslo a potvrdíme tlačítkem SUBMIT.

Lidé se také ptají, jak nastavit lan v routeru?

Do jakéhokoliv portu s označením LAN zapojte stolní počítač nebo notebook, na kterém budete nastavení provádět. Konfiguraci je lepší provádět přes kabel. V případě, že se chcete připojovat přes Wi-Fi, připojte se na název sítě, jenž je napsaný na spodní straně routeru. Potřebné heslo najdete na zadním štítku.

By Tacy

Similar articles

Jak vznikl první programovací jazyk? :: Jakou funkci vrstvy 2 provádí router?
Užitečné odkazy