Domovská stránka > J > Jakou Funkci Vrstvy 2 Provádí Router?

Jakou funkci vrstvy 2 provádí router?

Nedávno se routovací funkce začaly přidávat ke switchům, čímž vznikly switche „Layer 2/3“, které routují provoz rychlostí srovnatelnou s rychlostí linky. Routery se nyní implementují také jako „internetové brány“, primárně pro malé sítě jako ty používané doma a v malých kancelářích.

Přečtěte si více

Související článek

Jakou zvolit verzi Windows 32 bit nebo 64 bit?

Klikněte na tlačítko Start a poté na počítač a vlastnosti. V okně s informacemi o systému se zobrazí verze operačního systému.

Co obsahuje Smerovaci tabulka?

Směrovací tabulka obsahuje záznamy odpovídající použitému síťovému protokolu (například TCP/IP, IPX/SPX a podobně). Pro protokoly TCP/IP je směrovací tabulka typicky implementována jako součást jádra operačního systému (tzv. TCP/IP stack).
Co znamená routování?
Směrování (anglicky routing, též routování) označuje v informatice určování cest datagramů v prostředí počítačových sítí. Směrování zajišťují nejen routery, ale i koncové stanice (při vysílání) a jeho úkolem je doručit datagram (resp. paket) adresátovi, pokud možno co nejefektivnější cestou.

A další otázka, jaký je rozdíl mezi routerem a wi-fi routerem?

Samostatný modem slouží k realizaci internetového připojení. Bez pomoci dalších zařízení nenabízí funkcionalitu pro vytvoření počítačové sítě. Naopak klasický router slouží především k vytvoření počítačové sítě, ovšem nemusí být schopen bez přispění dalšího zařízení přístupu k Internetu.
Jak vypada router?
Podívejme se nejprve, jak vypadá typický router. Je to taková krabička s jednou nebo více anténami, vpředu bývá několik indikačních diod, které ukazují, jestli je zapnutý, jde do něj signál z internetu a funguje wifi. Na zadní straně pak je několik zdířek a vypínačů.

Související článek

Co je to switch a router?

Směrovač je z netechnického hlediska zařízení, které propojuje dvě sítě. Přepínač slouží k propojení počítačů do místní sítě. Různé funkce směrovačů a přepínačů si lze představit jako silnice spojující všechna města ve státě a jako hraniční přechody spojující různé země.

A další otázka, co je dual band wifi?

„Dual band" routery

Pokud je router označen jako „dual band", znamená to, že je schopen kódovat a dekódovat, respektive vysílat i přijímat rádiové vlny na frekvencích 2,4 a 5 GHz.
Pokud jde o toto, co se stane když paket dorazí na rozhraní routeru?
Když router přijme paket (ve skutečnosti přijme rámec, ale L2 údaje odstraní), tak se podívá na cílovou IP adresu v hlavičce. Hledá v paměti v routovací tabulce, zda má nějakou cestu pro cílovou adresu. Pokud cestu nezná, paket zahodí.

Někdo se také může ptát, jak se zapojuje router?

Jak zapojit router ?
  1. router umístíme na požadované místo ( ideálně mezi místnosti kde chcete mít nejlepší pokrytí ) a zapojíme jej do zásuvky na 230 V.
  2. přívodní ETHERNET / UTP kabel zapojíme do portu WAN (internet) do routeru, ten bývá jako jediný barevně odlišený
Někdo se také může ptát, co je to ip adresa?
IP adresa je unikátní číslo, které je přiděleno libovolnému zařízení komunikujícímu prostřednictvím internetového protokolu (IP). Svoji IP adresu tak mají nejen počítače, notebooky nebo tiskárny, ale také každý telefon, tablet nebo například nová pračka.

Co je to maska podsítě?

Maska sítě je číslo, které v informatice popisuje rozdělení počítačové sítě do podsítí (anglicky subnets). Maska sítě zapsaná v binárním tvaru má zleva samé jedničky až do místa, kde končí číslo sítě a na místě části pro číslo síťového rozhraní jsou samé nuly.

By Gaige Gravatt

Similar articles

  • Jakou klavesnici na Android?

    Na Gboardu se píše pohodlně a nabízí také slušné možnosti přizpůsobení - nejen možnost upravovat oblíbené klávesy, ale v aplikaci najdete také mnoho motivů a podobně, stejně jako tmavý režim. Stěžejní funkcí je implementace vyhledávače.

  • Jakou VPN zdarma?

    Lídrem v tomto segmentu je aplikace, která nabízí bezplatné a neomezené VPN. Hlavní funkcí je jedna z nejrychlejších VPN. Pokud jsou k dispozici sítě s vyšší rychlostí, automaticky se připojí.

  • Jakou platební kartu?

    Je lepší mít kreditní nebo debetní kartu? Osobní účet s debetní kartou poskytuje majiteli okamžitý přístup k jeho penězům. Zůstatek na běžném účtu je přímo ovlivněn finančními transakcemi s kartou. Nemůžete se dostat do deficitu, pokud nemáte kontokorentní úvěr.

  • Co to je router?

    Počítačovou síť vytvářejí směrovače. Bez přístupu k internetu propojuje počítače mezi sebou. Počítačovou síť lze vytvořit pomocí jednoho zařízení, které umožňuje připojení k internetu.

  • Jakou DVD mechaniku?
  • Jakou frekvencí procesoru?
  • Jakou znacku grafické karty?
  • Jak se připojit na router z internetu?
Co to je výchozí brána? :: Co je v baleni Apple Watch?
Užitečné odkazy