Domovská stránka > C > Co Je Předmětem Studia Etiky?

Co je předmětem studia etiky?

Shrnutí: Předmětem etiky je člověk. Etika má co činit s člověkem, odpovědností člověka v jeho jednání s člověkem, ať už je to on sám, nebo jiný člověk, ale také se vším, co k životu člověka patří.

Přečtěte si více

Související článek

Co je předmětem logistiky?

Studium materiálových toků představuje pohyb materiálů od dodavatelů přes výrobní a obchodní podniky k zákazníkům, který zajišťují samotné výrobní, obchodní a specializované dopravní organizace.

Jak se liší pravo od morálky?

Dobro morálky je již nalezené a osvědčené, společnost tak aspoň soudí (byť někdy mylně). Právo je naproti tomu „nejskromnější": jde mu jen o takové dobro, jehož dosažení je nezbytné k zachování funkce formální organizace, jíž je především stát (ale i jiné formální organizace).
Když to vezmeme v úvahu, co to je dobro?
Dobro je obecný pojem, odvozený od hodnotícího slova „dobrý". Může tedy znamenat to, co lze v silném slova smyslu označit za dobré.

Co je to mravnost?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Mravnost

Mravnost čili morálka neboli správné chování, je obecná představa o tom, jak by mělo vypadat správné jednání. Liší se tak od zdvořilosti, protože zahrnuje i závažné a důležité věci, ne pouze společenské chování.
Někdo se také může ptát, jaký je význam a cíle etických kodexu?
Etický kodex upravuje chování zaměstnanců, popisuje ideologii společnosti , obsahuje přísná pravidla chování v práci, popisuje chování zakladatele, vedoucích a klientů.

Související článek

Co znamená zápis do studia?

Pokud chcete navštěvovat školu, musíte mít občanský průkaz, plnou moc a potvrzení o přijetí.

Někdo se také může ptát, jak vytvořit etický kodex?

Východiskem etických kodexů je, či měla by být, podnikatelská etika, tedy soubor morálních zásad a hodnot, uplatňujících se při řízení podniků i ve vzájemných vztazích mezi nimi. Tato etika vychází z obecných morálních norem společnosti a jejím cílem je zlepšit mezilidské vztahy vznikající v podnikové praxi.
Proč potřebujeme etický kodex?
Z pohledu managementu nám etický kodex pomáhá při řešení etických problémů a dilemat. Slouží k objasnění podnikové filozofie a strategických cílů v oblasti etických hodnot. Vyjadřuje vstřícnost ke speciálním požadavkům nadřízených, ale i podřízených.

Jakou přísahu skladaji lékaři?

Čeští lékaři však nikdy na plné znění Hippokratovy přísahy nepřísahali. V českém prostředí je zvykem při ukončení studia skládat lékařské sponze, tedy slavnostní, závazný slib na závěr studia při promoci. Součástí promočních slibů českých lékařských fakult jsou i odkazy Hippokratovy přísahy.
Můžete se také zeptat, co je to hippokrates?
Hippokrates z Kósu položil základy klinické medicíny a shrnul dosavadní lékařské poznatky. Jeho zásadním počinem bylo stanovení etického rámce lékařského povolání. Je považován za zakladatele moderní lékařské vědy. Hippokrates při léčbě vycházel z přírodo- vědných poznatků a teorie rovnováhy čtyř tělesných tekutin.

Někdo se také může ptát, co je to etický relativismus?

éthikos = mravní) – též relativismus morální – teor. i praktické stanovisko, které z relativního charakteru morálních norem vyvozuje konsekvence, jež ve svém souhrnu znamenají rezignaci na možnost nalezení trvalejších všelidských elementů v morálce nebo na možnost jakékoli univerzalizace morálních požadavků.

By Amar Patts

Kde je IP adresa v PC? :: Co je Beneficence?
Užitečné odkazy