Domovská stránka > C > Co Je Předmětem Logistiky?

Co je předmětem logistiky?

Předmět logistiky

studium materiálových toků, představujících pohyb materiálu od dodavatelů, přes výrobní a obchodní podniky až k odběratelům, který zabezpečují samy výrobní, obchodní a specializované dopravní organizace.

Přečtěte si více

Související článek

Co je předmětem studia etiky?

Předmětem etiky je člověk. Předmět etiky se týká člověka, odpovědnosti člověka v jeho jednání s člověkem, ať už se sebou samým, nebo s jiným člověkem, ale také všeho, co patří k životu člověka.

V čem spočívá logistika?

Logistika se zabývá toky zboží, peněz a informací jak mezi dodavatelem a odběratelem, tak také uvnitř jednotlivých firem, a to včetně různých systémů skladování zásob. Účelem celého oboru je tyto toky optimalizovat tak, aby představovaly pro firmu co nejmenší náklady.
Někdo se také může ptát, co je to logistický řetězec?
Logistický řetězec (Logistic Chain) je název pro dynamické propojení trhu spotřeby s trhy zdrojů (surovin, materiálů a polotovarů) z hmotného i nehmotného hlediska, které vychází z poptávky konečného zákazníka a jeho cílem je pružné, kvalitní a z hlediska nákladů ekonomicky výhodné uspokojení této poptávky konečného

A co dělá referent logistiky?

Logistik / Manažer logistiky je zodpovědný za dodržování sjednaných podmínek ze strany přepravců a skladů, u kterých kontroluje příjem a výdej zboží. Má na starosti optimalizaci skladových zásob a inventury, včetně vedení celní agendy.
Pokud jde o toto, kde studovat logistiku?
Vysoká škola logistiky o.p.s., http://www.vslg.cz/ Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera, http://www.upce.cz/dfjp/index.html. Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta logistiky a krizového řízení, http://www.utb.cz/flkr. VŠE – formou specializace na Podnikohospodářské fakultě, http://fph.vse.cz/

Když to vezmeme v úvahu, co je fyzicky tok v logistice?

Tokem v logistice se rozumí posloupnost stavů pohybu a přerušení pohybu při uspokojování požadavků po produktech, neboli pohyb kvant jedním směrem.
Můžete se také zeptat, co je to logistické centrum?
Logistické centrum sjednocuje na jednom místě dopravní a zasílatelské podniky/firmy, poskytovatele logistických služeb, hygienickou, fytotechnickou, veterinární i celní správu, průmyslové a obchodní podniky s veškerými logistickými požadavky. Nechybí ani leasingové, pojišťovací a bankovní společnosti.

Pokud jde o toto, kdy vznikla logistika?

První definice logistiky vznikla v USA v roce 1964 na půdě tehdejšího National Council of Physical Distribution Management, který ji vymezil jako „proces plánování, realizace a řízení účinného nákladového efektivního toku a skladování surovin, zásob ve výrobě, hotových výrobků a souvisejících informací z místa vzniku
A kdo je to logistik?
Logistik zajišťuje činnost v optimalizaci materiálového toku ve výrobním procesu, v optimalizaci dopravy v dopravně-přepravním procesu a v optimalizaci skladovacích procesů.

Následně, co dělá manažer logistiky?

Popis pozice

Ředitel logistiky řídí a vede logistické a dodavatelské oddělení organizace, zabezpečuje reálnou politiku nákupu, dodávek, dopravy a distribuce zboží, surovin, strojů. Stanovuje a řídí strategii logistiky společnosti, určuje plány, normy a směrnice k zabezpečení kvality a kvantity.

By Mira

Kolik bere referent? :: Jak zamknout iPhone bez tlačítka?
Užitečné odkazy