Domovská stránka > J > Jaký Je Rozdíl Mezi Technikou A Technologii?

Jaký je rozdíl mezi technikou a technologii?

Obecně ovšem platí preferenční pravidlo, že v případě, kdy máme na mysli spíše odbornou (řemeslnou) dovednost, dáme přednost označení technika, kdežto tam, kde jde o celý komplexní postup, zvolíme raději výraz technologie.5. 11. 1994

Přečtěte si více

Související článek

Jaký formát pro Kindle?

Pro Amazon Kindle jsou podporovány formáty PDF, MOBI, AZW, DOC, HTML a TXT.

Někdo se také může ptát, co je to moderní technologie?

Moderní technologie chápeme jako soubor vědecko-technických objevů a vynálezů včetně nových vědomostí, které mají pro společnost určitý význam a jsou (nebo budou) aplikovány do praxe.
Co patří do IT?
Informační technologie (IT) je pojem všeobecně zahrnující technologie, systémy, procesy a aktivity, které umožňují práci s informacemi a daty. Zahrnuje především zařízení pro jejich vznik, zobrazení či zpracování, skladování a přenos. Pojem je odvozen od širšího pojmu Informační a komunikační technologie.

Co patří mezi nové technologie v původním významu slova vyvinuté ve 20 století?

let 20. století k zaměňování slov technika a technologie a s tím i k jejich významovému splývání a znejasnění. Primárním významem techniky je prostředek pro konání činnosti (stroje, nástroje, zařízení, vybavení apod.)
Co je to zkratka IT?
IT - zkratka pro Informační Technologie (anglicky Information technology). Označuje jednak vědu zabývající se informačními technologiemi, ale zárověň označuje i tyto technologie (počítače a vše co s tím souvisí).

Související článek

Jaký iPhone si koupit v roce 2021?

První místo bych dal iPhonu 11, protože je to nejlepší telefon, který si můžete v roce 2021 koupit.

Co je ICT zařízení?

ICT (Information and Communication Technologies) zahrnují veškeré informační technologie používané pro komunikaci a práci s informacemi. Původní koncept informačních technologií (IT) byl doplněn o prvek komunikace, kdy mezi sebou začaly komunikovat jednotlivé počítače či uzavřené sítě.
Jaké jsou základní atributy informací nebo informačních aktiv?
Základní atributy

důvěrnosti (ochrana před neoprávněným čtením) celistvosti (ochrana před neoprávněnými úpravami nebo zničením) dostupnosti (zajištění adekvátního přístupu a ochrana před jeho neoprávněným zamezením)

Jaká technologie byla vynalezena v 90 letech?

Mobilní telefony (90.

letech minulého století otevření brány na světový trh. Mobilní telefony tak záhy vytlačily dosud používané klasické telefony. Mobilní telefony zaznamenaly největší rozmach v devadesátých letech, kdy v roce 1990 vycházely na sto Američanů tři telefony, v roce 2000 už to bylo 45 kusů.
Které technické a technologické inovace přinesla druhá světová válka?
Během 2. světové války se k zaměřování nepřítele začaly masivně využívat radary, a to zejména ve Velké Británii. V roce 1940 tamní vědci zkonstruovali dutinový magnetron (zdroj vlnění radaru), který umožnil zpřesnění a hlavně zmenšení radaru. Díky tomu bylo později možné je montovat na paluby lodí i letadel.

Můžete se také zeptat, co je to web?

World Wide Web (WWW, zkráceně web, v doslovném překladu „světově rozsáhlá pavučina" nebo „celosvětová síť") je označení pro systém prohlížení, ukládání a odkazování dokumentů nacházejících se v internetu.

By Lulita Bucknor

Similar articles

Co znamená zkratka ot? :: Co je to páka?
Užitečné odkazy