Domovská stránka > C > Co Je Home Gateway?

Co je Home gateway?

Brána (gateway) je v počítačových sítích uzel, který spojuje dvě různé sítě. Brána musí vykonávat i funkci směrovače (routeru) a proto ji řadíme v posloupnosti síťových zaříze [..]

Přečtěte si více

Související článek

Co delat kdyz mi nejde Home Button?

Zapnutí funkce AssistiveTouchGo.

Co to je gateway?

Gateway (brána) je v informatice název aktivního zařízení (síťového uzlu), které má v počítačové síti nejvyšší postavení. Brána propojuje dvě sítě pracující s odlišnými komunikačními protokoly. Vykonává i funkci routeru (směrovače), a proto ji řadíme v posloupnosti síťových zařízení nad směrovač.
Proč měla města brány?
Brána jako symbol

Vzhledem k tomu, že brána demonstrovala bohatství města, stávala se také symbolem města samotného. Celá řada měst si proto bránu vkládala jako heraldickou figuru do svého znaku – ať už otevřenou nebo zavřenou.

Co znamená pojem výchozí brána?

Výchozí brána sítě (default gateway - DFG) nebo také implicitní brána je v IT označení pro tzv. směrovač a důležitý síťový prvek v rodině protokolu TCP/IP pro lepší práci s IP adresami a jejich následných vzájemných a efektivních propojení. Zjednodušeno řečeno, jedná se o IP adresu nejbližšího routeru.
Jak zjistit gateway?
Klávesovou zkratkou Win + R vyvoláte aplikaci Spustit, potom do okna Otevřít vypíšete příkaz cmd. Následně do příkazového řádku zadáte pro zobrazení konfigurace příkaz ipconfig/all a uvidíte údaje, mezi nimiž vás bude zajímat řádek Default Gateway (výchozí brána). Tady je totiž vypsána IP adresa vašeho routeru.

Související článek

Kde je klávesa Home?

Klávesa Home se používá na klávesnicích. Koncová klávesa funguje opačně než tato klávesa.

Co znamená výchozí brána není dostupná?

Další příčinou pádu internetového připojení a chybové hlášky „výchozí brána není dostupná" může být automatické řízení spotřeby u primárního síťového adaptéru. Otevřete hlavní nabídku Windows a do vyhledávacího pole napište Správce zařízení.
Někdo se také může ptát, co je to gateway v autě?
Centrálním místem, kde se tyto sběrnice stýkají, a které tak umožňuje předávání zpráv mezi jednotlivými podsítěmi, je u koncernu řídicí jednotka Diagnostické rozhraní datové sběrnice CAN neboli Gateway.

Jak správně nastavit gateway?

Gateway. V průběhu nastavení se nás zařízení zeptá na WAN adresu, jestli má být na vnějším (WAN) rozhraní pevně nastavená IP adresa nebo DHCP klient, já zvolím DHCP klienta. Až se zařízení zapne, WAN rozhraní se začne v té cizí síti shánět po IP adrese. Konfigurace WAN rozhraní.
Pokud jde o toto, jak nastavit výchozí bránu?
Pravým tlačítkem myši klikněte na Připojení k místní síti a vyberte Vlatnosti. O označte Protokol TCP/IP a klikněte na Vlastnosti. Otevře se okno nastavení síťového rozhraní. Zvolte možnost Použít následující adresu IP a vyplňte položky Adresa IP, Maska podsítě a Výchozí Brána.

Někdo se také může ptát, co je to hradba?

Hradba, obranná zeď, představuje základní prvek pasivní obrany, užívaný ve fortifikační architektuře především ve starověku a středověku. Sloužila k ochraně měst, pevností, tvrzí a hradů.

By Broida

Similar articles

Kdo nechal postavit Pražskou bránu? :: Jaké jsou zásady občanského práva?
Užitečné odkazy