Domovská stránka > J > Jak Natrit Dřevo Barvou?

Jak Natrit dřevo barvou?

Natírat by se mělo ve třech vrstvách. Nejdříve základní nátěr, pak mezinátěr a nakonec svrchní vrstva nátěru. Po každé vrstvě můžete povrch jemně zbrousit brusným papírem. Na očištěné dřevo se nejdříve nanáší penetrační nátěr a pak teprve nátěr lakem nebo lazurou.

Přečtěte si více

Související článek

Jaké má dřevo javor?

Světlé a jemné dřevo Acer je velmi dobře zpracované. Používá se na výrobu nábytku, soustružení, řezbářství a na výrobu drobného nářadí.

Jak sladit dekory dřeva?

Pokud je chceme kombinovat se zelenou, je třeba odstín vybrat zvlášť pečlivě. Světlé dřevo bez červeného podtónu lze s dalšími barvami kombinovat snáz, někdy je ale naopak trochu těžší vybrat krémový odstín, který se k němu bude hodit. Můžeme vybírat mezi teplými i studenými barvami.
A jak poznat dřeviny?
Listnaté stromy:
  1. Buk – nemá barevně odlišené jádro, jeho vyzrálé dřevo i běl jsou světle růžové.
  2. Bříza – bez barevně odlišeného jádra.
  3. Dub – má úzkou světle šedou běl, jádro šedohnědé, monotónně vybarvené.
  4. Jasan – má širokou světle žlutou běl a šedohnědé jádro.
  5. Javor – anatomickou stavbou se velmi podobá buku.

Někdo se také může ptát, jak poznat modřín?

Modřínové dřevo je polotvrdé, tvrdší než smrkové nebo borové, pevné a trvanlivé. Bělová vrstva je světle žlutohnědá, jádro okrové až červenohnědé. Na vzduchu a po napuštění tmavne. Texturu (kresba letokruhů) má hustší než smrk a vyniká krásou mnoha drobných, většinou dobře zarostlých součků.
Když to vezmeme v úvahu, jak poznat olší?
Olši poznáte v kterémkoliv ročním období na první pohled podle drobounkých šištiček. Buď jsou zelené nebo ztmavlé, uschlé. Kdo neví o šištičkách, pozná „slečnu lepkavou" podle listů, které místo špičky mají jakési vykousnutí. Olše šedá bývá menší, nemá listy vykousnuté a má světlejší, šedou borku.

Jak vybrat správnou omítku?

Vápenná omítka – provádí se v jedné nebo dvou vrstvách. Dokáže absorbovat, akumulovat a vydat vlhkost a je ideální pro historické objekty. Vápenocementová omítka – hodí se do míst se zvýšenou vlhkostí a náchylností k opotřebování, jednoduše se s ní pracuje. Sádrová omítka – vytvoří velmi hladký povrch.
Jak vybrat Fasadní omítku?
Pro omítání zateplení fasády doporučujeme zvolit tenkovrstvou pastovitou omítku. Dle požadovaných vlastností a cenových možností zvolte akrylátovou, silikátovou, silikonovou nebo speciální omítku. Vyrábí se v různých zrnitostech. Pro použití na zateplení musí být minimální zrnitost 1,5 mm.

Můžete se také zeptat, jakou značku fasádní barvy?

Nejlepší značky fasádních barev
  • Primalex – Zřejmě nejznámější značka malířských barev u nás, ale spíše pokud jde o barvy interiérové.
  • Baumit – Značka nabízí kvalitní, především silikonové fasádní barvy s vysokou paropropustností a voděodolností.
Jakou barvu fasády vybrat?
Obecně platí, že k dřevěným oknům (nebo plastovým oknům s motivem dřeva) se hodí spíše přírodní tóny – tedy hnědé, okrové a bílé odstíny. K šedým/antracitovým oknům můžete volit barvy pastelové nebo naopak divočejší. K bílým oknům pak ladí v podstatě jakákoliv barva fasády. Trendem je například šedá.

Když to vezmeme v úvahu, jakou barvu na starou fasádu?

Dobrý den, pro nátěr můžete použít akrylátovou nebo silkonovou fasádní barvu BARLET. Obě jsou tónovatelné do mnoha stovek odstínů, které vám namíchají na některém z tónovacích center. Brizolit doporučuji před nátěrem omýt nejlépe tlakovou vodou s trochou saponátu, pak nechat fasádu proschnout.

By Verena Migliorisi

Jak zjistit data z fotografie? :: Jak zjistit barvu fasady?
Užitečné odkazy