Domovská stránka > J > Jak Zjistit Data Z Fotografie?

Jak zjistit data z fotografie?

Pomocí Exif Readeru si můžete z pořízených snímků digitálním fotoaparátem zobrazit – výrobce a model fotoaparátu, datum a čas pořízení snímku, systém měření, režim blesku, nastavení zoomu, hodnotu času a clony, expoziční kompenzace, citlivost, hodnotu expozice a další data.

Přečtěte si více

Související článek

Jak zachránit data z poškozené SD karty?

Pokud jsou data smazána, ale také poškozena, doporučujeme nainstalovat program Recuva, který se pokusí smazané soubory obnovit.

Pokud jde o toto, jak zobrazit metadata fotky?

V případě obrázků je to potom formát souboru PNG. K dispozici jsou i různé čističe metadat. Například Microsoft Office, respektive aplikace v tomto kancelářském balíku obsahují funkci Zkontrolovat metadata. Klikněte na Soubor -> Informace -> Zkontrolovat dokument -> Zkontrolovat metadata.
Lidé se také ptají, jak číst exif?
EXIF k fotografiím přiřadí:
  1. informace o modelu fotoaparátu, kterým jste snímek pořídili, a o jeho výrobci,
  2. expoziční hodnoty fotky (čas závěrky, clona objektivu, hodnota ISO),
  3. údaje o použitém objektivu a ohniskové vzdálenosti,
  4. informace o nastavení blesku,
  5. datum a čas pořízení snímku,
  6. údaje o rozlišení fotografie,

Jak zjistit metadata videa?

Je to totiž právě ViewNX-i, který dokáže zobrazit EXIF také u videosouborů! Protože jde o nikoňácký software, dokáže se ViewNX-i dostat až k nejjemnějším detailům nastavení foťáku/kamery při videu.
Někdo se také může ptát, co jsou to exif data?
Exif (zkratka z anglického Exchangeable image file format) je specifikace pro formát metadat, vkládaných do souborů digitálními fotoaparáty. Informace se vkládají do existujících souborových formátů, jako je JPEG, TIFF revize 6.0, PNG a RIFF WAVE. Není ale podporován ve formátech JPEG 2000 a GIF.

Související článek

Jak zjistit co je na SD kartě?

Pokud na domovské obrazovce stisknete tlačítko nabídky, vyberte nastavení z nabídky. To se může jmenovat jinak, například Paměť telefonu nebo podobně. Zde se zobrazuje celkové a volné místo ve vnitřní paměti telefonu.

Kdy byla porizena fotografie?

Není třeba žádný extra program, stačí na ní kliknout pravým tlačítkem myši, dát Vlastnosti, a přepnout na kartu Podrobnosti - tam je datum pořízení.
Jak odstranit informace z fotografie?
Odstranění soukromých informací není jinak složité. Klikněte na snímek pravým tlačítkem myši a z nabídky vyberte »Vlastnosti«. Přejděte na záložku »Podrobnosti« a dole najděte volbu »Odebrat vlastnosti a osobní informace«. V nově otevřeném okně máte možnost vlastnosti odebrat.

Jak odstranit datum a čas z fotky?

Odstranit metadata lze i pomocí opensource editoru fotografií s názvem GIMP. Stačí fotografii v GIMPu otevřít a následně kliknout na Soubor > Export As... Zde pak zvolte název nového souboru, klikněte na Exportovat a v dalším okně klikněte na Rozšířené volby a odškrtněte možnost Uložit data EXIF.
Jak zjistit kde byla fotografie Porizena?
Jak zjistit geolokaci fotografie

Stačí do vyhledávacího řádku služby Google Maps zadat GPS souřadnice oddělené čárkou a získáte přesnou polohu, ze které byla fotografie pořízena.

Jak upravit metadata fotografie?

Upravovat metadata u fotografií můžete přímo ve Windows.

Pouze stačí soubor (či více) označit kliknout na něj pravým tlačítkem myši. Skrze volbu Vlastnosti – Podrobnosti – Odebrat vlastnosti a osobní informace pak můžete údaje opět jednoduše měnit či mazat.

By Daffy

Similar articles

Jak zobrazit datum na fotografii iphone? :: Jak Natrit dřevo barvou?
Užitečné odkazy