Domovská stránka > C > Co Vše Je Na Základní Desce?

Co vše je na základní desce?

Základní deska (Motherboard, MB)

Najdeme na ní patici pro procesor (CPU), pro paměť (RAM), sloty (konektory) pro přídavné karty (různé typy), konektory pro připojení interních mechanik (disketa, pevný disk, CD, DVD, ZIP aj.), konektory pro periferní zařízení (myš, klávesnice, tiskárna apod.)

Přečtěte si více

Související článek

Co je definováno jako základní velikost Boxového modelu CSS?

Velikost boxuCSS určuje, zda se do šířky a výšky prvku započítává výplň a ohraničení. Výplň a rámeček nejsou zahrnuty do šířky. Existuje výchozí hodnota. Šířka a výška jsou určeny obsahem.

A další otázka, jak vybrat základní desku do pc?

Výběr základní desky by se primárně měl orientovat podle zvoleného procesoru, operační paměti a množství slotů pro zapojení dalších komponentů, jako jsou grafická karta, pevný disk apod. S tím souvisí také plánované využití.
Lidé se také ptají, co obsahuje motherboard?
Základní deska (nebo také mateřská deska, motherboard) skutečně vypadá jako deska a v počítači plní mnoho úkolů. Do základní desky se instaluje procesor, paměti a rozšiřující karty, připojují se k ní také disketové mechaniky, pevné disky a další zařízení.

Co je to motherboard a jaké má základní součástí?

Základní deska (anglicky mainboard či motherboard) představuje základní hardware většiny počítačů. Hlavním účelem základní desky je propojit jednotlivé součástky počítače do fungujícího celku a rozdělit jim elektrické napájení, které základní desce poskytne zdroj.
Pokud jde o toto, jaký procesor do základní desky?
Vyberte si stranu – Intel nebo AMD

První dílek skládanky, kterou musíte při výběru základní desky vyřešit je. Jaký procesor použijete? Klíčovými hráči jsou Intel a AMD, kteří mají široký sortiment procesorů počínaje nižší třídou přes střední až po špičkové procesory zaměřené na vysoké přetaktování.

Související článek

Jaká je základní jednotka v informatice?

Bajt je v informatice základní jednotka kapacity počítačové paměti a objemu počítačových dat. Obvykle se jím rozumí osm bitů, které tvoří osmimístné číslo.

Které komponenty jsou běžné integrované na základní desce?

Typická základní deska umožňuje zapojení procesoru a operační paměti.
...
Super I/O čip
  • Obsluha disketové mechaniky.
  • Paralelní port (obvykle pro připojení tiskárny)
  • Jeden nebo více sériových portů
  • Obsluha klávesnice a myši na portu PS/2.
  • teplotní čidla a snímání rychlosti ventilátorů
Jak zjistím co mám za základní desku?
Stačí stisknout kombinaci [Windows] + [R] a zadat příkaz »cmd«. Otevře se okno příkazového řádku systému Windows. Do příkazového řádku zadejte příkaz »wmic baseboard get product, manufacturer, version, serialnumber« a stiskněte klávesu [Enter].

Jak zjistit co mám v počítači?

Otevřete nabídku Start. Zadejte na klávesnici, popřípadě vyhledejte položku Ovládací panely. V okně Ovládací panely vyhledejte odkaz Systém a zabezpečení a klepněte na něj. Po zobrazení stejnojmenného okna vyhledejte a následně klepněte na odkaz Systém nebo na odkaz Zobrazit velikost paměti RAM a rychlost procesoru.
Jak vybrat základní desku Alza?
Při výběru základní desky (anglicky motherboard) je důležité věnovat pozornost zejména typu socketu základní desky, formátu a čipové výbavě. Právě tyto parametry patří mezi nejdůležitější a zajišťují kompatibilitu desky s procesorem, rozšiřujícími kartami i dalšími komponenty.

Jakou značku základní desky?

Co se tedy týče hlavních výrobců základních desek ATX pro desktopové počítače, máme tu celkem 5 hlavních: velkou čtyřku ASRock, Asus, Gigabyte, MSI a pak Biostar.

By Pryce Hoffine

Similar articles

Jaký chipset vybrat? :: Co je to ARM procesor?
Užitečné odkazy