Domovská stránka > J > Jak Zjistím Dodavatele?

Jak zjistím dodavatele?

“ Zjištění dodavatele energií vyžaduje znalost kódu EAN u elektřiny a EIC u plynu. Jsou to jedinečné evropské identifikátory odběrného místa pro elektřinu a pro plyn. Nejjednodušší cestou, jak je zjistit, je podívat se do smlouvy nebo faktury, kde je daný kód pro odběrné místo vždy uveden.

Přečtěte si více

Související článek

Jak zjistím kde byl iPhone koupený?

Pokud je funkce Najít iPhone povolena, můžete pomocí sériového čísla zjistit přesný model, barvu, velikost úložiště, datum výroby, místo výroby zařízení a několik dalších informací.

Jak zjistím kdo mi dodává elektřinu?

Využít k tomu můžete kontaktní formulář přímo na stránkách ERÚ. Pomocí kódu EAN u elektřiny (859182400...) a EIC u plynu (27ZG...), Vám u operátora trhu OTE, a.s., který eviduje registrované dodavatele elektřiny a plynu pro jednotlivá odběrná místa zákazníků, zjistíme, kdo je Vaším dodavatelem, případně kdo si o OM žádá.
Jak zjistit distributora?
Kromě toho se dá pak distributor odvodit i z číselného kódu EAN, který je uvedený na faktuře za elektřinu a často i na smlouvě o dodávkách elektřiny. Rozhodující je desáté číslo kódu, které následuje vždy po neměnném předčíslí a dvou nulách.

Kdo je můj dodavatel poslední instance?

Dodavatelem poslední instance (DPI) je takový dodavatel elektřiny nebo plynu, který dříve byl na daném území součástí stejné obchodní skupiny jako je provozovatel distribuční soustavy elektřiny nebo plynu.
Jak zjistit EAN odběrného místa?
EAN kód (European Article Number) slouží k identifikaci odběrného místa pro elektřinu (OM) a nalezneme jej snadno na faktuře v místě, kde je uvedena adresa. Každému OM je přidělené jedinečné 18místné číslo, na jehož základě lze odvodit, ke které distribuční soustavě jste připojeni.

Související článek

Jak zjistím na jaké frekvenci RAM?

Frekvenci paměti RAM zjistíte snadno. Nejspolehlivějším způsobem, jak zjistit Frekvenci, jsou dokumenty, které jste obdrželi při koupi počítače. V těchto dokumentech by měly být uvedeny všechny součásti počítače.

Kde najdu EAN odběrného místa ČEZ?

EAN kód je uveden na každé faktuře za elektřinu.
Kdo je mým dodavatelem elektřiny?
Můj dodavatel je ten, kdo mi dodává plyn nebo elektřinu - s kým mám uzavřenu smlouvou o sdružených službách dodávky elektřiny nebo plynu, komu hradím zálohy a kdo mi zasílá vyúčtování dodávky elektřiny nebo plynu.

Pokud jde o toto, kdo je dodavatel elektřiny?

Dodavatel elektřiny je společnost, která nakupuje elektrickou energii s cílem ji následně prodat především koncovým zákazníkům, případně velkoodběratelům. Trh s elektřinou byl liberalizován v roce 2006. Od té doby vzniklo na českém trhu přes 350 alternativních dodavatelů elektřiny.
A jak zjistit distribucni uzemi?
V Kalkulátoru TZB-info, při zadávání údajů pro srovnání nabídek elektřiny zadejte svůj kraj a okres. Kalkulátor pak sám vyhledá příslušnou distribuční oblast.

Jak zjistím ke které distribuční soustavě plynu patřím?

V Kalkulátoru TZB-info, při zadávání údajů pro srovnání nabídek plynu zadejte svůj kraj a okres. Kalkulátor pak sám vyhledá příslušnou distribuční oblast.

By Charie

Similar articles

Jak najít distributora plynu? :: Jak zjistit jakou mám grafickou kartu Windows 10?
Užitečné odkazy