Domovská stránka > J > Jak Funguje Nas?

Jak funguje NAS?

NAS (Network Attached Storage) je inteligentní úložné zařízení, které připojíte ke své domácí nebo kancelářské síti. Sem pak můžete ukládat všechny věci od kolegů nebo rodiny – dokumenty, fotky, videa – prostě cokoli. Přístup do NAS serveru můžete mít pomocí webového prohlížeče nebo mobilní aplikace.

Přečtěte si více

Související článek

Jak funguje spínač?

Elektrický obvod je v jedné poloze přerušen. Při stisknutí kontaktů v druhé poloze je obvod uzavřen. Jeden obvod je ovládán z jednoho místa. Jeho analogy jsou zabudovány buď ve svítidlech, nebo v přívodních kabelech.

Jak zapojit NAS Synology?

1 K napájecímu portu zařízení Synology NAS připojte jeden konec napájecího adaptéru. Druhý konec připojte do elektrické zásuvky. 2 Pomocí síťového kabelu LAN připojte zařízení Synology NAS k přepínači, směrovači nebo rozbočovači. 3 Stisknutím tlačítka napájení zapněte zařízení Synology NAS.
Co je to QNAP NAS?
Společnost QNAP, jeden z předních inovátorů v oblasti počítačových, síťových a úložných řešení, nabízí pestrou škálu NAS serverů, které jsou naprosto ideální zejména pro moderní digitální domácnosti.

Co je Synology NAS?

Synology NAS (Network Attached Storage) jsou chytrá datová úložiště pro domácnosti a firmy umožňující synchronizovat a centralizovat data ze všech zařízení v síti na jedno bezpečné místo.
Jaký NAS do domácnosti?
Síťová úložiště NAS už naštěstí nejsou tak drahá jako dříve. Do domácnosti se jako ideální kandidát jeví například QNAP TS-230 za 4499 korun. Model dokáže pojmout dva 3,5" či 2,5" disky, přičemž nabízí dostatečný výkon pro běžné úlohy. Konkrétně se v něm skrývá procesor Realtek RTD1296 a 2GB operační paměť typu DDR4.

Související článek

Co dělat když telefon funguje ale nic se nezobrazuje?

Telefon s černým displejem se na slunci mnohem více zahřívá. Přesuňte jej do stínu. Zařízení může opět fungovat, jakmile se trochu ochladí. Po několika minutách zkontrolujte, zda se displej opět rozsvítil.

Jak vytvořit síťový disk?

Připojení síťové jednotky ve Windows10

Rozklikněte Průzkumníka souborů a poté klikněte vlevo na volbu Tento počítač a následně na tlačítko nahoře Připojit síťovou jednotku. Zde vyberte písmeno jednotky a složku, kterou chcete sdílet.
Můžete se také zeptat, jak připojit disk k routeru?
Nejprve připojte USB disk, který chcete sdílet na síti, do USB portu svého směrovače. Nezáleží na tom, zda je to obyčejný flash disk či klasický externí disk - připojit můžete obojí.

Co to je síťový disk?

Jde o zařízení, která slibují, že zajisti funkcionalitu NAS serveru, přičemž k nim ale stačí připojit přes USB 2.0 či USB 3.0 obyčejný externí disk nebo flash disk. Z hlediska funkcí ale spíše získáte síťový disk, tedy velmi zjednodušený NAS server.
Jak zprovoznit NAS?
Základní nastavení Začneme s nastavením v menu Ovládací Panel a přejdeme do záložky Aktualizace a obnovení. Všimněte si položky „Obnovit", tam máte možnost zařízení vyresetovat do továrního nastavení. Osobně začínám tím, že zařízení aktualizuji na nejnovější verzi.

Když to vezmeme v úvahu, jak se připojit k synology nas?

Zadejte IP adresu zařízení Synology NAS nebo název domény s řetězcem „https: //" za řetězcem „: 5006" (nebo číslem portu, které jste zadali při povolení služby WebDAV ). Klikněte na možnost Připojit. Do polí Název a Heslo zadejte uživatelské jméno a heslo systému DSM. Klikněte na možnost Připojit.

By Narda

Similar articles

  • Jak funguje Apple penezenka?

    Velmi jednoduché. Telefon můžete používat v obchodě, pokud ho přiložíte k terminálu. Rozsvítí se obrazovka, otevře se aplikace peněženka a vy vyberete kartu, kterou chcete platit. Přiložením prstu na tlačítko Domů platbu potvrdíte.

  • Jak funguje CRM?

    Všechna oddělení mají stejné informace na jednom místě. Každý zaměstnanec má přístup k údajům, které potřebuje ke své práci. V softwaru se ukládají nejen kontaktní údaje o zákaznících, ale také se přidává komunikace, například e-maily a zprávy.

  • Jak funguje internet DSL?

    Principem fungování je využití volného pásma telefonních spojů. Pro běžný hlasový provoz se používají frekvence do 3400 Hz. Vysokorychlostní přenos dat je možný na vyšších frekvencích.

  • Jak funguje Google disk?

    V počítači přejděte na adresu drive.google.com. V části Můj disk jsou soubory a složky, které si můžete prohlédnout.

  • Jak funguje IMAP?
  • Jak funguje NFC?
  • Jak funguje PoE injektor?
  • Jak funguje Wifina?
Jak udělat test ve Forms? :: Jak udělat ze stareho PC server?
Užitečné odkazy