Domovská stránka > J > Jak Udělat Ze Stareho Pc Server?

Jak udělat ze stareho PC server?

V první řadě z něj smažeš stará XP a nahradíš to něčím, co má podporu a ideálně nízké nároky. Třeba Ubuntu Server. A nainstaluješ do toho nějaký FTP server, který si nastavíš dle libosti. Ano, nainstaluje se na něj FTP server.

Přečtěte si více

Související článek

Jak si udělat iOS 14?

Nainstalovat ji může každý. Pokud budete postupovat podle pokynů, můžete si stáhnout konfigurační profil. Nastavení lze použít k instalaci staženého konfiguračního profilu. Poté je třeba telefon obnovit.

Jak udělat z notebooku server?

Pro notebook můžete použít i operační systém FreeNAS (najdete ho na našem Chip DVD), který z něj udělá v podstatě NAS server. Spustit ho můžete i z USB flash disku, takže pevný disk zůstane volný pro soubory.
Jak udělat NAS server?
Po stažení z internetu soubor ISO vypalte na čistý disk CD-ROM a vložte jej do optické mechaniky všeho budoucího síťového úložiště – serveru NAS. Nyní zapněte počítač, stiskněte klávesu, s jejíž pomocí vyvoláte spouštěcí nabídku BIOSu, která obsahuje seznam médií, z nichž lze spouštět počítač.

Jak si postavit vlastní NAS?

NAS oživíme pomocí SW XPEnology a Synology. Potřebujeme svůj PC/NB s Win nebo Linuxem pro konfiguraci NAS přes LAN/WiFi. Vytvoříme bootovací flešku na svém PC/NB a nabootujeme z ní NAS PC. Na svém PC/NB spustíme Synology Assistant a necháme vyhledat NAS server (DiskStation).
Co to je NAS?
NAS (Network Attached Storage) jsou chytrá datová úložiště umožňující jednoduché zálohování, ukládání nebo sdílení dat z více počítačů. K souborům se dostanete přes síť z různých počítačů, tabletů či mobilních telefonů.

Související článek

Jak se dostat do stareho telefonu?

Pokud se přihlásíte ke svému účtu ve webovém prohlížeči na jakémkoli počítači nebo zařízení, budete moci používat správce zařízení. Po výběru zařízení z nabídky počkejte, až bude nalezeno jeho umístění.

Jak udělat z externího disku Síťový?

Avsak dve periferie (ten usb/eth adapter, a usb-disk) nemozes priamo prepojit. Kup si inu krabicku na disk, taku ktora ma aj eth-konektor (a je pochopitelne drahsia). Pripadne si kup router s usb-portom, tam mozes pripojit usb-kluc alebo usb-stick a urobit z neho zdielany disk.
Jak se pripojit k NAS?
NAS se připojuje do malé domácí sítě ethernetovým kabelem. Ve většině domácností jsou malé domácí sítě realizovány tak, že signál internetu je přiváděn od poskytovatele připojení kabelem, z telefonní sítě, nebo je zachycován z okolí jako signál Wi-Fi.

Můžete se také zeptat, jak využít nas?

Nejčastější způsoby použití NAS serveru
  1. Centrální ukládání dat a jejich sdílení v síti. Jak je uvedeno výše, ukládání dat a jejich neustálá dostupnost je hlavním posláním těchto zařízení.
  2. Streamování multimédií
  3. Vzdálený přenos dat.
  4. Zálohování
  5. Stahování
Jak namapovat NAS?
Přejděte do Centra pro stahování > vyberte svůj model Synology NAS > Nástroje pro stolní počítače a stáhněte a nainstalujte nástroj Synology Assistant. V počítači spusťte nástroj Synology Assistant. Vyhledejte a vyberte zařízení Synology NAS. Klikněte na možnost Namapovat jednotku.

A další otázka, kam umístit nas?

Jsou i časté případy, kdy umístí NAS do šatníku, kde se něvetrá a NAS do půl roku odchází. Umístění NASU také směřujte vždy tak, abyste dobře viděli svítit indikační diody. Např. umístit vedle routeru.

By Hoban Espinueva

Similar articles

Jak funguje NAS? :: Jak připojit dva počítače k internetu?
Užitečné odkazy