Domovská stránka > J > Jak Pájet Smd Součástky?

Jak pájet SMD součástky?

Pinzetou přikládejte postupně všechny součástky na desku a opatrně přitlačujte pinzetou kovové plošky součástek do nanesené pasty. Celou desku opatrně vložíme do vyhřáté trouby a necháme na nízkou teplotu (40-50C) vysušit“, t.j. teplo vysuší pájecí pastu, která ztvrdne a součástky s ní.

Přečtěte si více

Související článek

Jak Pajet cinem?

Velké množství pájky může vytvořit studený spoj, když pájka na hrotu zoxiduje. Jakmile je pájka nanesena na pájecí spoj, musí se snadno a rovnoměrně roztavit. K tomu dochází u drátěných spojů, na kterých je tenká vrstva pájky.

Jak pájet elektroniku?

Materiál pro spojování součástek za tepla. Pro měkké pájení v elektrotechnice se nejčastěji používá eutektická (tuhnutí je bez přechodových fází) slitina cínu a olova, obvykle v poměru 2:1. Teplota tání je 185 °C. Pro práci v elektrotechnice se měkké pájky vyrábějí ve formě trubiček plněné tavidlem, obvykle kalafunou.
Jak pájet vodiče?
Do spoje naneste přiměřené (dostatečné) množství pájky, avšak ne mnoho; pájka nesmí přetéct kolem. Pájení nesmí trvat déle, než několik vteřin, jinak pájka zoxiduje a vytvoří studený spoj. Oddalte pájedlo a čekejte: jakmile se vytvoří pájený spoj, pájedlo i pájku (pájecí drát) oddalte a spoj nechejte ztuhnout.

Když to vezmeme v úvahu, jak odsávat čin?

Exitují také ruční pružinové odsávačky, které obsahují píst. Při uvolnění pístu ho pružina přitáhne, vytvoří se podtlak, který nasává vzduch skrz malou trysku. Spolu se vzduchem dojde k odsání pájky z pájeného spoje. Proto se těmto nástrojům často říká odsávačky cínu.
Jak pracovat s Pajeci pastou?
Tavidlo lze aplikovat následujícími způsoby: Nanášení štětečkem je účinný způsob nanášení tenkého filmu pasty na samotný spoj a na okolní povrchy součástí. Pájecí tavidlo se může nanášet ponořením jedné nebo více složek sestavy do nádoby na tavidlo. To je nejúčinnější u pasty s lehkou konzistencí.

Lidé se také ptají, jak správně pájet konektory?

Vlastní pájení

V pravé ruce mám páječku, v levé mám připravený cín. Boční část hrotu přiložím na konektor v místě, kde je dirka. Vložím trubičku cínu do dutinky konektoru a čekám až se cín začne tavit. Správné rozehřátí konektoru lze poznat také slabým kouřem, který jde z dřevěných lišt.
Následně, jak použít pájecí pastu?
Pájecí pasta musí mít před použitím "pokojovou teplotu." To zaručí její správnou viskozitu a zabrání případné kondenzaci. Doporučená doba pro zahřátí je čtyři hodiny. Stříkačky se zahřejí na potřebnou teplotu za méně než čtyři hodiny.

Jak odstranit čin z desky?

Práce je jednoduchá - jehlu si nasadím na konec vývodu, co vykukuje z kopečku pájky.
Když to vezmeme v úvahu, jak pocínovat železo?
Oblast určenou k pocínování důkladně očistěte na holý kov a potom štětcem na plech karosérie naneste pastu. Rovnoměrně zahřívejte Bunsenovým kahanem nebo letovací lampou. Jakmile se pasta roztaví, je nutné zbytky tavidla důkladně omýt mokrým hadrem a čistou vodou.

Lidé se také ptají, jak pájet plech?

Postup pájení
  1. 1) Dotkněte se hrotem zlehka pájeného místa a zahřívejte spoj.
  2. 2) Přisuňte pájku na zahřáté místo a nechte ji roztavit.
  3. 3) Zahřívejte znovu asi 1-2 sekundy. Jakmile se pájka rozlije a pokryje pájenou část, odsuňte hrot od spoje a vyčkejte, až pájka ztuhne.

By Columbine

Jak si vytvořit silné heslo? :: Jak vytvořit DPS?
Užitečné odkazy