Domovská stránka > C > Co Je Broadcast Adresa?

Co je Broadcast adresa?

Broadcast adresa je adresa, na kterou se posílá komunikace v případě brodcastového vysílání. Jedná se o adresu, která má binárně samé jedničky. Na 3. vrstvě OSI modelu je to IP adresa 255.255.255.255 (občas se tak nepřesně označuje i broadcastová adresa subnetu, tedy poslední adresa v subnetu, viz dále).

Přečtěte si více

Související článek

Co je to pevná IP adresa?

Zařízení je přiřazena statická adresa. Domácí směrovač má po dlouhou dobu stejnou adresu, ale není jisté, že to tak zůstane.

Pokud jde o toto, jak si vyrobit vlastní masku?

Staré noviny natrhejte na malé kousky a nechte je přes noc namočené ve vodě. Ráno je rozmixujte v mixéru a přilijte tapetové lepidlo. Hmotu nakašírujte na alobalovou nebo plastovou masku a nechte uschnout přes noc. Pokud použijete alobalovou masku, zespodu ji podložte, aby se váhou mokré papírové hmoty nepropadla.
Když to vezmeme v úvahu, co je to cidr?
Classless Inter-Domain Routing (CIDR, tj. „beztřídní směrování") je v počítačových sítích metoda směrování, která v roce 1993 umožnila v IPv4 používat jemnější dělení větších sítí na podsítě tím, že maska sítě byla určena počtem bitů a nikoliv příslušností IP adresy ke třídě IP adres.

Následně, co je to broadcast?

Broadcast (oběžník) je v informatice zpráva, kterou v počítačové síti přijmou všechna připojená síťová rozhraní. Pomocí broadcastů se v současných sítích šíří například informace o sdílení v sítích Microsoft (pomocí protokolu SMB) nebo identifikace zařízení (CDP protokol).
Jak zjistit zda mám verejnou IP adresu?
Nejsnadněji ale existenci veřejné IP adresy poznáš tak, že spustíš prohlížeč internetu a do adresy zadáš "WHATISMYIP.COM". Server ti vypíše IP adresu, ze které k němu přistupuješ. Pak spusť příkazový řádek a zadej "IPCONFIG" a systém ti vypíše IP adresy, které mají přidělené síťové karty v PC.

Související článek

Co je moje IP adresa?

Stiskněte klávesu Enter a zadejte příkazový řádek. Zobrazí se výpis vaší síťové karty a v řádku označeném "ipv4 address" je vaše místní adresa.

Pokud jde o toto, co je to staticka ip adresa?

Veřejná statická IP adresa

Jde o zcela otevřené připojení k internetu. Vaše zařízení má přidělenou vždy stejnou IP adresu. Je třeba zdůraznit, že zařízení je připojené na internet bez jakýchkoliv omezení a není chráněno před případnými útoky. Hodit se vám bude, pokud potřebujete pravidelný vzdálený přístup k zařízení.
Co všechno se dá zjistit z IP adresy?
Z IP adresy směrovače zjistí, kdo je poskytovatelem vašeho připojení k internetu a také se dozví, kde se asi přibližně nacházíte. Dále budou schopni identifikovat čtvrť či městskou část, ve které bydlíte, ale již nikoliv váš dům.

Pokud jde o toto, co je to maska podsítě?

Maska podsítě slouží k omezení síťové komunikace. Příklad: počítač 1 může komunikovat s počítačem 2. 0 označuje, že na daný segment adresy se nevztahuje žádné komunikační omezení. Ve výše uvedeném příkladu je tedy možná komunikace s jakýmkoliv zařízením, jehož adresa IP začíná čísly 192.168.1.
Jak nastavit protokol IPv4?
V části Přiřazení IP adresy vyberte Upravit. V části Upravit nastavení protokolu IP vyberte Automaticky (DHCP) nebo Ručně. V části Upravit nastavení protokolu IP zvolte Ručně a pak zapněte možnost IPv4. Pokud chcete určit IP adresu, zadejte nastavení IP adresy do polí IP adresa, Délka předpony podsítě a Brána.

Pokud jde o toto, co je to délka předpony podsítě?

Předpona adresy

Používá se v adrese k určení předpony podsítě. Zapisuje se jako přípona /nnn (až 3 dekadické číslice, 0 <= nnn <= 128 ) za tiskovým tvarem. Příkladem může být adresa fe80::982:2a5c/10 , kde prvních 10 bitů tvoří předpona podsítě.

By Jere

Similar articles

  • Jak funguje verejna IP adresa?

    Kromě místních sítí mohou hlavní směrovače přidělovat veřejné adresy, které jsou v internetu zcela jedinečné, a neexistuje situace, kdy by dvě různá zařízení měla stejnou veřejnou adresu. K dosažení zařízení v internetu lze použít jeho přesnou adresu.

  • Co je to Staticka IP adresa?

    K dispozici je zcela otevřené připojení k internetu. Stejná adresa je přiřazena i vašemu zařízení. Zařízení je připojeno k internetu bez jakýchkoli omezení a není chráněno před možnými útoky. Pokud potřebujete pravidelný vzdálený přístup, je to užitečné.

  • Co je to IPv4 adresa?

    První široce používanou verzí internetového protokolu je internetový protokol verze 4. V sítích s přepojováním paketů se IPv4 používá jako datově orientovaný protokol. Slouží k vytvoření rámce pro komunikaci na internetu.

  • Kde je URL adresa na YouTube?

    Přejděte do studia a přihlaste se. Vlevo je nabídka. Adresu URL kanálu můžete zkopírovat v části Adresa URL kanálu.

  • Jak vypadá emailová adresa?
  • Co to je emailová adresa?
  • Jak se zjistí IP adresa?
  • Jak se píše adresa právnické osoby?
Jak se počítá částka bez DPH? :: Jaký je dobrý čas na 10km?
Užitečné odkazy