Domovská stránka > J > Jak Vytvořit Odkaz Na Složku?

Jak vytvořit odkaz na složku?

Vyberte text nebo obrázek, který chcete použít jako odkaz, a klikněte na Vložení > Hypertextový odkaz. Pokud chcete vytvořit odkaz na webovou stránku nebo soubor, klikněte na Webová stránka nebo soubor a do pole Adresa zadejte adresu URL nebo klikněte na Vybrat a přejděte k souboru.

Přečtěte si více

Související článek

Jak udělat z obrázků odkaz?

Aby odkaz fungoval, musí být obrázek uložen ve složce Obrázky.

A další otázka, co je to hypertextový odkaz?

Hypertext je způsob strukturování textu, který není lineární. Obsahuje tzv. hyperlinky neboli česky (hypertextové) odkazy. Rovněž odkazuje i na jiné informace v systému a umožňuje snadné publikování, údržbu a vyhledávání těchto informací.
Jak poslat odkaz?
Můžete například odkaz zkopírovat a odeslat jej v rychlé zprávě nebo v textové zprávě. Přejděte k souboru, jehož odkaz chcete zkopírovat. Klikněte na šipku rozevírací nabídky vedle souboru a potom klikněte na možnost Kopírovat odkaz. Vyberte více souborů a klikněte na možnost Sdílet > Kopírovat odkaz.

A jak schovat odkaz do textu?

Do textového editoru napište text, který má směrovat na daný soubor nebo URL. Označte text kurzorem myši (zvýrazněte ho). V nástrojové liště bloku TEXT klikněte na ikonu VLOŽIT/UPRAVIT ODKAZ. Otevře se nové okno VYTVOŘIT HYPERTEXTOVÝ ODKAZ.
Následně, jak přejmenovat link?
Klepněte pravým tlačítkem myši na požadovaný odkaz v aplikaci. Vyberte volbu Přejmenovat následovně: Chcete-li přejmenovat odkaz na objekt, klepněte postupně na volby Položka aplikace, Přejmenovat. Chcete-li přejmenovat odkaz na soubor nebo adresu URL, klepněte na volbu Přejmenovat.

Související článek

Jak vytvořit TXT soubor v cmd?

Chcete-li vytvořit soubor o velikosti 100 kB, nahraďte jej hodnotou fileSize 1000.

Pokud jde o toto, jak poslat odkaz na složku?

Získejte odkaz, který můžete sdílet s kýmkoli.

Klikněte pravým tlačítkem myši (nebo stiskněte a podržte) OneDrive nebo složku a vyberte Sdílet odkaz OneDrive souboru. ( Pokud používáte OneDrive pro firmy, vyberte Sdílet, vyberte Kopírovat odkaza pak vyberte Kopírovat.) Nyní můžete odkaz publikovat, kdekoli chcete.
Jak vložit Klikatelný odkaz?
Vyberte text nebo obrázek, který se má zobrazit jako hypertextový odkaz. Stiskněte kombinaci kláves Ctrl+K. Můžete také kliknout pravým tlačítkem myši na text nebo obrázek a v místní nabídce kliknout na odkaz . V okně Vložit hypertextový odkaz zadejte nebo vložte svůj odkaz do pole Adresa.

Jak sdilet odkaz?

Použijte kontextovou nabídku
  1. Klikněte na soubor nebo složku pravým tlačítkem.
  2. Zvolte Sdílet a poté zvolte Vytvořit pouze odkaz ke sdílení.
Co je to hyperlink?
Hyperlink (někdy také zkracováno na link) je v informatice odkaz na data, která si čtenář může zobrazit pomocí kliknutí, dotknutí se anebo přejetí přes odkaz. Hyperlink odkazuje na celý dokument anebo na konkrétní jeho část. Text s hyperlinky se označuje jako hypertext.

Jak vytvořit hypertextový odkaz v emailu?

Vložení hypertextového odkazu
  1. V textu zprávy umístěte kurzor na místo, kam chcete přidat odkaz.
  2. Na kartě Message (Zpráva) klikněte na Hyperlink (Hypertextový odkaz).
  3. V poli Odkaz zvolte Webová stránka nebo Soubor, Tento dokument nebo E-mailová adresa:
  4. Webová stránka nebo soubor: Přidejte úplnou adresu URL.

By Paule

Similar articles

Jak vložit hypertextový odkaz do obrázků? :: Jak zlepsit kvalitu fotek?
Užitečné odkazy