Domovská stránka > J > Jak Se Zaokrouhluje Na Tisíciny?

Jak se zaokrouhluje na tisíciny?

Desetinná čísla zaokrouhlujeme podle stejných pravidel jako přirozená čísla. setinami). Je-li na místě tisícin 0,1,2,3,4 zaokrouhlujeme dolů. Je-li na místě tisícin 5,6,7,8,9 zaokrouhlujeme nahoru.

Přečtěte si více

Související článek

Jak se zaokrouhluje 5?

Zaokrouhlujte dolů, pokud číslo končí na 0, 1, 2, 3 nebo 4. Zaokrouhlujte nahoru, pokud číslo končí na 5, 6, 7, 8 nebo 9.

Jak se zaokrouhluje na stovky?

Pro tyto případy je zavedeno pravidlo, které říká, že zaokrouhlujeme nahoru, tj. číslo 35 zaokrouhlujeme na 40. Zaokrouhlování na stovky funguje stejně, jen nahrazujeme číslo nejbližším násobkem stovky.
Pokud jde o toto, jak zaokrouhlit na 0 5?
Funkce ZAOKROUHLIT zaokrouhluje čísla obsahující desetinné části následujícím způsobem: Pokud je desetinná část 0,5 nebo větší, bude číslo zaokrouhleno nahoru. Pokud je desetinná část menší než 0,5, bude číslo zaokrouhleno dolů.

Jak se zaokrouhlují Desetinna cisla?

Desetinná čísla zaokrouhlujeme podobně jako čísla přirozená. Při zaokrouhlování na daný řád se řídíme číslicí, která následuje ihned vpravo od číslice na místě řádu, na který zaokrouhlujeme. Můžou nastat dvě situace: Číslice daného řádu se nezmění, pokud za ní následují cifry 0, 1, 2, 3, 4.
Někdo se také může ptát, jak se zaokrouhluje na jednotky?
Číslo, které má na místě jednotek číslici 0, 1, 2, 3, 4 zaokrouhlujeme k nižší desítce. Číslo, které má na místě jednotek číslici 5, 6, 7, 8, 9 zaokrouhlujeme k vyšší desítce. Chléb: 18 Kč – to je asi 20 korun Hrozny: 39 Kč – to je asi 40 korun Odhad: 20 Kč + 40 Kč = 60 Kč Skutečnost: Pokladní mu naúčtovala 57 Kč.

Související článek

Jak se zaokrouhluje na miliony?

Najdeme nejbližší milion čísel, která mají na místě statisíců alespoň 5. Číslo menší než 499 999 se zaokrouhluje dolů na 500 000.

Když to vezmeme v úvahu, jak se zaokrouhluje na miliony?

Na milión můžeme zaokrouhlit směrem nahoru čísla, která mají na místě statisíců alespoň 5. Nejmenším takovým číslem je 500 000 (číslo o jedna menší 499 999 se již zaokrouhluje směrem dolů).
Když to vezmeme v úvahu, jak se zaokrouhluje na desítky?
Při zaokrouhlování čísla na desítky rozhoduje číslice na místě jednotek. 0, 1, 2, 3, 4 - zaokrouhlujeme DOLŮ - desítky ponecháme, jednotky mají 0. 5, 6, 7, 8, 9 - zaokrouhlujeme NAHORU - desítky zvětšíme o 1, jednotky mají 0.

Jak se značí zaokrouhleno?

Za výsledek, který chceš zaokrouhlit napiš \doteq a potvrď mezerníkem. Nápis se změní na znak zaokrouhlení.
Jak se zaokrouhluje na statisíce?
Pokud chceme zaokrouhlit čísla na statisíce, díváme se na číslo, které je umístěno na místě desetitisíců. Toto číslo zaokrouhlíme nahoru nebo dolů podle pravidel.

Jak v Excelu zaokrouhlit na stovky?

Pokud chci zaokrouhlovat na stovky, desítky atd., je to vlastně zaokrouhlování směrem vlevo od desetinné čárky, a proto se hodnoty udávají s mínusem. Funkce ZAOKROUHLIT zaokrouhluje dle matematických pravidel. Pro zaokrouhlování nahoru a dolů stejným způsobem použijte funkci ROUNDUP / ROUNDUP a ROUNDDOWN / ROUNDDOWN.

By Oshinski

Similar articles

Jak se zaokrouhlují stupně? :: Co je to setina?
Užitečné odkazy