Domovská stránka > C > Co Je To Setina?

Co je to setina?

Setina je matematický pojem, který v desítkové soustavě představuje číslo 102 (0,01). Označuje stý díl celku.

Přečtěte si více

Jak se zaokrouhluje na statisíce?

Pokud chceme zaokrouhlit čísla na statisíce, díváme se na číslo, které je umístěno na místě desetitisíců. Toto číslo zaokrouhlíme nahoru nebo dolů podle pravidel.
Jak zaokrouhlit DPH?
Zaokrouhlení se však podle zvláštní úpravy v § 36 odst. 5 ZDPH vyjímá z předmětu daně - od 1.10.2021 je to přitom stanoveno zákonem i pro bezhotovostní platby. Pokud je tedy platba se základem daně 990 Kč a DPH 207,90 Kč zaokrouhlena na 1.198 Kč, tak se výše základu daně ani výše daně nemění.

A co znamená rovná se s tečkou?

Zaokrouhlení (≐) je aritmetický proces, při kterém se snižuje počet významových číslic v čísle. Má kardinální význam pro počítání, každé zapsané číslo je nutně určitým zaokrouhlením, preparací skutečné hodnoty, její digitalizací.
Když to vezmeme v úvahu, jak se zaokrouhluje na miliony?
Na milión můžeme zaokrouhlit směrem nahoru čísla, která mají na místě statisíců alespoň 5. Nejmenším takovým číslem je 500 000 (číslo o jedna menší 499 999 se již zaokrouhluje směrem dolů).

A další otázka, jak se píší minuty?

Slova „hodina, minuta, sekunda" se krátí značkami h, min, s nebo zkratkami h., hod., min. (8 h, 8 h. i 8 hod.; 15 min i 15 min.). Desetiny a setiny sekundy se oddělují vždy desetinnou čárkou bez označení časových jednotek: nejlepší závodník doběhl v čase 3:59,15 (čteme: v čase 3 minuty 59 sekund 15 setin sekundy).
Jak se zaokrouhluje na stovky?
Při zaokrouhlování čísla na stovky rozhoduje číslice na místě desítek. 0, 1, 2, 3, 4 - zaokrouhlujeme DOLŮ - stovky ponecháme, desítky i jednotky mají 0. 5, 6, 7, 8, 9 - zaokrouhlujeme NAHORU - stovky zvětšíme o 1, desítky i jednotky mají 0.

Navíc, kolik minut je 1?

Analogie (podobnost) s časem: 1 stupeň má 60 minut stejně jako jedna hodina má 60 minut.
Jak zaokrouhlit na desitky Excel?
Syntaxe základní funkce je jednoduchá:
  1. =ZAOKROUHLIT(číslo;číslice)
  2. =ZAOKR.NAHORU(číslo;významnost)
  3. =ZAOKROUHLIT.NA.TEXT(číslo;desetiny,bez_čárky)

Někdo se také může ptát, jak na funkce v excelu?

Po výběru funkce v dialogovém okně Vložit funkci Excel se spustí Průvodce funkcemi, ve kterém se zobrazí název funkce, všechny její argumenty, popis funkce a každého argumentu, aktuální výsledek funkce a aktuální výsledek celého vzorce.

By Caldwell Mckolay

Jak se zaokrouhluje na tisíciny? :: Jak se zaokrouhluje?
Užitečné odkazy