Domovská stránka > C > Co Je To Internetový Protokol?

Co je to internetový protokol?

Internet Protocol (zkratka IP) je v informatice základním protokolem pracujícím na síťové vrstvě používaným v počítačových sítích a Internetu. Protokol IP poskytuje datagramovou službu celé rodině protokolů TCP/IP.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký protokol používá FTP?

Pro přenos souborů mezi počítači existuje počítačový protokol. Je nezávislý na platformě a lze jej používat nezávisle na použitém operačním systému.

Co je to TCP protokol?

Transmission Control Protocol (TCP) je nejpoužívanějším protokolem transportní vrstvy v sadě protokolů TCP/IP používaných v síti Internet. Použitím TCP mohou aplikace na počítačích propojených do sítě vytvořit mezi sebou spojení, přes které mohou obousměrně přenášet data.
A co je tcp a udp?
TCP (Transmission Control Protocol) je nejběžněji používaný protokol. To je do značné míry proto, že zatímco je zpravidla pomalejší než UDP, TCP je spolehlivější a umožňuje korekci chyb. Díky tomu je ideální pro načítání webových stránek a dalších citlivých aplikací, kde chybu nelze tolerovat.

Následně, kdy a proč se využívá tzv protokol www?

HTTP (Hypertext Transfer Protocol) je internetový protokol určený pro komunikaci s WWW servery. Slouží pro přenos hypertextových dokumentů ve formátu HTML, XML, i jiných typů souborů. Používá obvykle port TCP/80, verze 1.1 protokolu je definována v RFC 2616.
Pokud jde o toto, jak se jmenuje hlavní internetový protokol?
Rodina protokolů TCP/IP (anglicky Transmission Control Protocol/Internet Protocol – „primární přenosový protokol/protokol síťové vrstvy") obsahuje sadu protokolů pro komunikaci v počítačové síti a je hlavním protokolem celosvětové sítě Internet.

Související článek

Co je to internetový?

Internetový portál je webová stránka, která slouží k vyhledávání obsahu. Když vyhledávače neposkytovaly dostatek relevantních výsledků, byly první portály nejnavštěvovanějšími webovými stránkami.

Jak se dělá protokol?

Protokol musí být jasně, stručně a přehledně napsaný, aby se v něm mohl čtenář snadno a rychle orientovat. Odtud plyne, že jednotlivé části by se mezi sebou neměly míchat. V záznamu měření nemá co dělat diskuse výsledků či upřesňování teorie, podobně v teorii konkrétní hodnoty, při kterých se měří.
Co je to TCP IP?
TCP/IP (Transmission Control Protocol over Internet Protocol) je soubor protokolů (pravidel) pro spojování počítačů do počítačových sítí.

Jak funguje TCP IP?

Jak funguje internet

Na TCP/IP je v současnosti založen celý internet. Jde primárně o nespolehlivou síť bez potvrzování správného přenosu. Zajištění spolehlivé infrastruktury by bylo neúměrně drahé – o spolehlivost se starají až koncové uzly, pokud to vyžadují.
Někdo se také může ptát, co je to ip adresa?
IP adresa je unikátní číslo, které je přiděleno libovolnému zařízení komunikujícímu prostřednictvím internetového protokolu (IP). Svoji IP adresu tak mají nejen počítače, notebooky nebo tiskárny, ale také každý telefon, tablet nebo například nová pračka.

Jaký je rozdíl mezi TCP a UDP?

Protokol TCP dopravuje data pomocí TCP segmentů, které jsou adresovány jednotlivým aplikacím. Protokol UDP dopravuje data pomocí tzv. UDP datagramů. Protokoly TCP a UDP zajišťují spojení mezi aplikacemi běžícími na vzdálených počítačích.

By Cates Cataline

Similar articles

Jaký je rozdíl mezi HTTP a HTTPS? :: Jak daleko doletí letadlo bez motoru?
Užitečné odkazy