Domovská stránka > J > Jak Daleko Doletí Letadlo Bez Motoru?

Jak daleko doletí letadlo bez motoru?

Letadlo klouzalo volně dolů, k hladině oceánu ve vzdálenosti 130 km od letiště, ve výšce asi 9000 metrů. „Bez pohonu ztrácel letoun na každých 5 kilometrů 300 metrů výšky. Dolet na Azory byl možný, ale stačila by jedna chyba a letoun by musel přistát na hladině.

Přečtěte si více

Související článek

Jak daleko dojede auto bez dobíjení?

Životnost alternátoru 150 až 250 tisíc kilometrů trvá přibližně sedm let. Podle některých mechaniků má životnost kratší.

Pokud jde o toto, co je to letectví?

Pojem letectví či aviatika zahrnuje létání letadly. V dnešní době, kdy většina letadel je těžších než vzduch, jde o létání letounů a vrtulníků (anglicky se tento obor nazývá aviation).
Co je to letecka doprava?
Letecká doprava je dnes nejbezpečnější, nejpohodlnější a nejrychlejší způsob dopravy osob a stala se nepostradatelnou i pro přepravu mnoha druhů zboží. Letecká doprava v Evropě zaznamenává od počátku 90. let minulého století velký nárůst a představuje nejrychleji se rozvíjející dopravní odvětví.

Jak se dělí letadla?

Letadla můžeme rozdělit do kategorií podle typu pohonu (pístová, turbovrtulová a trysková), velikosti (malá, střední, velkokapacitní), počtu motorů (nejčastěji od 2 do 4) nebo určení (regionální, střednětraťová, dálková).
Pokud jde o toto, kde jsou nejvetsi turbulence?
Nad mořem je teplota vzduchu chladnější než nad pevninou. Pokud tedy přelétáte z pevniny, kde teplý vzduch stoupá směrem vzhůru nad moře, kde naopak chladnější vzduch klesá může docházet k turbulencím. Stejně tak očekávejte turbulence nad vysokými horami nebo v okolí bouřkových mraků.

Související článek

Co je to komprese motoru?

Co je to komprese? Kompresní poměr je poměr mezi objemem směsi, která je nasávána, a objemem směsi, která je stlačována. Rozsah komprese pro standardní benzínový motor je 8:1 až 14:1.

Můžete se také zeptat, co způsobuje turbulence?

„Turbulence, to je řekněme neuspořádané proudění, které vzniká na rozhraní vzduchu s různými vlastnostmi – například když část vzduchu má jinou rychlost proudění nebo teplotu než jiná jeho část.
Lidé se také ptají, proč musí být při startu letadla zhasnuto a okénko bez rolety?
V případě nouze by díky otevřeným okénkům měli zasahující záchranáři lepší přehled o dění uvnitř letadla. I zhasnutí světel v kabině má praktický dopad, který vám může zachránit život. Jde o to, aby si vaše oči navykly na tmu.

Navíc, jak získat pas pro psa?

Pes, kočka i fretka musí mít svůj vlastní cestovní pas. Používá se jednotný formát platný v celé Evropské unii. Pas vám vystaví veterinář, který je schválený a registrovaný pro vydávání pasů krajskou veterinární správou. Stojí okolo 400 Kč a vzor si můžete prohlédnout na stránkách Státní veterinární správy.
Kdy muze pes na palubu letadla?
Na palubu letadla s vámi smí pes v boxu s nepropustným dnem, jehož maximální rozměry se pohybují cca okolo 43 x 30 x 27 cm (rozměry uvedené u ČSA). Celková váha přepravky i se psem nesmí přesahovat 8 kg (pozor, tato hodnota může být u některých společností i nižší, stejně jako uvedené rozměry).

A další otázka, kolik zere stihacka?

Při vzletu stíhacího MiG-25 na plném přídavném spalování je každou sekundu spotřebováno před 21 litrů paliva.

By Hasin

Similar articles

Co je to internetový protokol? :: Jakou nadrz má letadlo?
Užitečné odkazy