Domovská stránka > C > Co Islám Zakazuje?

Co islám zakazuje?

Víra zakazuje působení bolesti živým tvorům, braní si, co mi není dáno, lhaní, užívání alkoholu a sexuální nemorálnost.

Přečtěte si více

Jak se obléct do mešity?

Etiketa chování v mešitě

Před vstupem do mešity si zujte boty a odložte je na místo k tomu určené nebo si je vemte s sebou do ruky. Co se týče oblečení u žen, měly by mít zahalená ramena, kolena a zakryté vlasy šátkem. Muži by na sobě měli mít dlouhé kalhoty.
Lidé se také ptají, co zpiva muezzin?
Muezzin Ahmad Mehdí se zády opírá o 800 let starou zeď slavné mešity Kutubíja. Vysvětluje, proč je na západě arabského světa ázán poněkud monotónní – udržují tam totiž tradiční volání z počátků islámu.

Jaký je rozdíl mezi sunnity a šíity?

Sunnité jsou muslimové, kteří po Mohamedově smrti uznali za nástupce Abú Bakra a oddělili se tak od šíitů, kteří za nástupce považovali člena jeho rodiny – zetě Alího. Šiíté a sunnité tvoří dvě základní větve islámu.
Pokud jde o toto, co je to alláh?
[ʔalˁˈlˁɑːh], česky Bůh), je označení pro nejvyšší bytost v islámu. V arabštině (podobné slovo existuje i v dalších semitských jazycích) označuje jméno Boží také i v křesťanství a judaismu. Poprvé se vyskytuje u arabských židů.

Někdo se také může ptát, kolik je mešit v České republice?

Mešity a modlitebny v Česku

V České republice aktuálně funguje zhruba deset mešit a islámských modliteben. Náboženský život se odehrává především ve dvou mešitách v Praze a Brně, které spravují dvě islámské nadace. Nejvíce islámských duchovních stánků je v Praze.
Kde platí šaría?
Většina muslimských zemí má sekularizovanou ústavu i právní systém a podobné excesy zakazuje. Ale ne všechny. Právo šaría platí v některých svazových státech Nigérie, vycházejí z něj soudy v Saúdské Arábii a Íránu.

Co je to Wahhábismus?

Wahhábismus (arabsky الوهابية) je sunnitská fundamentalistická forma islámu. Wahhábisté svou školu nazývají „salafíja" (arabsky سلفي‎), přičemž pojem „wahhábismus" je mnohdy chápán jako pejorativní.
Co znamená Obrácený půlměsíc?
Má podobný symbolický význam jako obracený strom života – duchovní síla má kořeny v nebi, odkud sahá k zemi. V dnešní době ho z nevysvětlitelných důvodů převzali satanisté a považují ho spolu s obráceným pentagramem za svůj symbol.

Následně, co znamená tetovani mesic?

Význam tetování: Nejznámější významy tetování slunce jsou pravda a pokrok. Může symbolizovat, že jste dosáhli pokroku, pravdy a míru v temném a obtížném období. Může také představovat osobu, která Vás vyvedla z temnoty. Tetování Měsíce představuje věčnost, čistotu a nadpřirozené síly.

By Addam Moscoso

Jak se pripojit ke schuzce Teams? :: Co je symbol islámu?
Užitečné odkazy