Domovská stránka > C > Co Je To Slušné Chování?

Co je to slušné chování?

Slušné chování lze definovat rovnou několika slovy, a to: loajalita, úcta, diskrétnost, čestnost a ohleduplnost. Zmíněná slova zcela vystihují podstatu slušného chování. Možná si říkáte, že se jedná doslova až o prehistorické vlastnosti, které dnes už neznáme, ale není tomu tak.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to proaktivní chování?

Být proaktivní znamená, že převezmete iniciativu a uděláte vše pro to, aby se děly dobré věci, a zaměříte se na svůj okruh vlivu - věnujete svůj čas a energii tomu, co máte pod kontrolou a co můžete ovlivnit. Být proaktivní není totéž jako být reaktivní.

Jak se správně chovat na pracovišti?

Jak správně zdravit

Na pracovišti by měli jako první zdravit podřízení šéfa, bez ohledu na věk a pohlaví. V ostatních případech zdraví muž ženu a mladší staršího. První zdraví ten, kdo vejde do místnosti. Při zdravení je nutné vyndat ruce z kapes.
Můžete se také zeptat, jak se chovat v práci?
Ovládat dovednosti v oblasti chování totiž znamená být pružný, schopný přijímat kritiku, pracovat v týmu, ale také umět ovlivňovat lidi, vyjednávat, a vyžaduje-li si to situace, třeba i riskovat. Využijte proto měkké dovednosti už ve zkušební době.

Co je správné chování?

Ve společenském chování si na rozdíl od zákona nejsme všichni rovni. Základním pravidlem je, že muž se představuje ženě jako první, mladší staršímu a samozřejmě podřízený nadřízenému. U podávání pravice je tomu naopak. Ruku nabízí ten, který je společenský na vyšším postu.
Jak se chovat ve společnosti?
Tady je desatero, které se vyplatí dodržovat, abyste ve společnosti nepůsobili jako omezení a nezdvořilí jedinci.
  1. Je neslušné, aby si muž sundal sako bez dovolení ženy.
  2. Je nepřístojné si muž ve společnosti povolil kravatu a rozepnoul knoflíček u krku.
  3. Muži neukazují lýtka.
  4. Ruku podává společensky významnější z dvojice.

Související článek

Co je to iracionální chování?

Myšlenkové stereotypy jsou v rozporu s naším racionálním rozhodováním. Je důležité uvědomovat si iracionální myšlenky v našem myšlení, protože negativně ovlivňují naše chování a to, jak jsme schopni využít příležitostí, které nám život nabízí.

Pokud jde o toto, jak se chovat k návštěvě?

Je naprosto nevhodné, chodit na návštěvu dříve. Při příchodu vítá hosty jako první hostitelka, nabízí ruku partnerce hosta, pak hostu. Současně partnerka hosta nabídne ruku hostiteli a na závěr si ruce podávají muži. Našim zvykem je se na návštěvě zouvat, důstojnější je však zůstat ve společenské obuvi.
Pokud jde o toto, co je šikana na pracovišti?
Mezi časté projevy šikany na pracovišti patří ponižování, verbální napadání, šíření pomluv, vyloučení z kolektivu, zastrašování, zesměšňování, stanovování nereálných termínů, úmyslné zadávání nesplnitelných či naopak příliš jednoduchých úkolů.

Když to vezmeme v úvahu, jak predstavit nadrizeneho?

Snažte se být co nejvíce přátelští. Váš pod může být jednoduchý: samozřejmě byste měli uvést své jméno a roli, kterou zastáváte. Můžete se ale také podělit o své zkušenosti (například, kde jste v minulosti pracovali nebo co jste dělali), aby vaši kolegové získali představu o vaší pracovní historii.
Jak se správně chovat v restauraci?
Obecná pravidla chování v restauraci
  1. Vstupujete-li do restaurace muž s dámou, vchází muž vždy první.
  2. Při pohybu uvnitř restaurace jde pak muž stále vpředu.
  3. Nemáte-li rezervovaný stůl, vybíráte jej Vy.
  4. Má-li dáma kabát, pomáháte jí s jeho odstrojením – Vy a pouze Vy.

Když to vezmeme v úvahu, jak se chovat v pracovním kolektivu?

1/ Jděte příkladem

Chovejte se k zaměstnancům tak, jak byste chtěli, aby se oni chovali k vám i k ostatním navzájem. Pomluvy, povýšenecký přístup a arogance musí jít stranou. Když se vedoucí, manažer nebo personalista chová příjemně, upřímně a otevřeně, zaměstnanci mají přirozenou tendenci chovat se stejně.

By Bixby

Similar articles

Co dělat když mě v práci šikanují? :: Jak vložit URL?
Užitečné odkazy