Domovská stránka > J > Jak Odstranit Administrátorský Účet Windows 10?

Jak odstranit administrátorský účet WIndows 10?

Máš tedy ve WIndows 10 dva uživatelské účty (a jeden z nich chceš zrušit) nebo tam máš jediný účet (a chceš ho odpojit od účtu Microsoft)? Pokud to první, musíš být přihlášený jiným účtem s právy správce a něj účet odebrat. Pokud to druhé, stačí přepnout na místní účet ve Windows.

Přečtěte si více

Související článek

Jakou zvolit verzi Windows 32 bit nebo 64 bit?

Klikněte na tlačítko Start a poté na počítač a vlastnosti. V okně s informacemi o systému se zobrazí verze operačního systému.

A další otázka, jak odstranit účet microsoft z počítače?

Vyberte tlačítko Start a pak vyberte Nastavení > Účty > E-mail a účty . V části Účty používané jinými aplikacemi vyberte účet, který chcete odebrat, a pak vyberte Odebrat.
Můžete se také zeptat, jak zrušit uživatelský účet?
Smazání uživatelského účtu
  1. Otevřete přehled Činnosti a začněte psát Uživatelé.
  2. Kliknutím na Uživatelé otevřete příslušný panel.
  3. Zmáčkněte Odemknout v pravém horním rohu a po vyzvání zadejte heslo.
  4. Vyberte uživatele, jehož účet chcete smazat a zmáčknutím tlačítka - vlevo dole pod seznamem účtů účet smažte.

Jak odebrat účet správce?

Podívat se na účty založené ve vašem počítači/tabletu se můžete snadno Nastavení/Settings -> Účty/Accounts -> Rodina a jiní uživatele/Family & other people. Zde můžete smazat libovolný účet (a budete k tomu potřebovat být správce, samozřejmě) kliknutím na Odebrat/Remove.
Navíc, jak odstranit místní účet?
Odstranění místního uživatelského účtu
  1. Spusťte nástroj Správa počítače.
  2. Klikněte ve stromu konzoly na možnost Uživatelé. Kde? Správa počítače\Systémové nástroje\Místní uživatelé a skupiny\Uživatelé
  3. Pravým tlačítkem klikněte na uživatelský účet, který chcete odstranit, a vyberte možnost Odstranit.

Související článek

Kolik GB má Windows 11?

K dispozici jsou 4 gigabajty.

Lidé se také ptají, jak vypnout administratora?

Ve okně Správa počítače rozklikněte »Systémové nástroje | Místní uživatelé a skupiny | Uživatelé«. Klikněte na účet »Administrator« pravým tlačítkem myši a vyberte »Vlastnosti«. Ve vlastnostech účtu Administrator zrušte zatržení u položky »Účet je zakázán«. Nastavení potvrďte pomocí tlačítka »OK«.
Jak se odhlásit z Windows?
Pokud se chcete odhlásit Windows 10, vyberte Starta potom na levé straně nabídka Start zvolte ikonu Účty (nebo obrázek) a pak vyberte Odhlásit se.

Lidé se také ptají, jak zrušit heslo administrátora?

Spusťte vyhledávání (Win+S), zadejte netplwiz a zvolte Spustit jako správce. V okně s uživatelskými účty odškrtněte políčko Před použitím počítače musí uživatelé zadat uživatelské jméno a heslo a klikněte na tlačítko použít. Pak zadáte jméno a heslo a je hotovo.
Jak přeskočit účet Microsoft?
Pokud o používání účtu Microsoft nestojíte z libovolného důvodu, můžete ve Windows ovšem nadále používat lokální účet. Tato možnost byla v posledních letech v průvodci prvotním nastavením systému po instalaci poněkud schovaná, dalo se k ní ale takzvaně doklikat.

Navíc, jak získat oprávnění správce windows 10?

Vyberte Start a vyberte Ovládací panely. V okně Ovládací panely vyberte Uživatelské účty a zabezpečení rodiny > Uživatelské účty > Spravovat uživatelské účty. V okně Uživatelské účty vyberte Vlastnosti a kartu Členství ve skupinách. Zajistěte, aby byla vybraná možnost Administrator (nebo Správce).

By Mikael

Similar articles

Jak odstranit správce počítače Windows 10? :: Jak odblokovat počítač?
Užitečné odkazy