Domovská stránka > J > Jak Odstavit Odstavec?

Jak odstavit odstavec?

Vyberte text, který chcete upravit. Přejděte na Domů a vyberte řádkování a mezery mezi odstavci > Možnosti řádkování v dolní části nabídky. Otevře se dialogové okno odstavec . Na kartě odsazení a mezery vyberte požadované možnosti a klikněte na OK.

Přečtěte si více

Související článek

Jak se Odsazuje odstavec?

Chcete-li se dostat na první řádek odstavce, stiskněte klávesu Tab. První řádek je uprostřed, když stisknete klávesu Enter.

Někdo se také může ptát, jak udělat mezeru mezi odstavci?

Pokud chcete změnit mezery mezi vybranými odstavci, použijte možnosti mezer na kartě Rozložení stránky:
  1. Vyberte odstavce, které chcete změnit.
  2. Klikněte na kartu Rozložení stránky a v části Mezery upravte vzdálenost před nebo za každým odstavcem klikáním na šipky nahoru nebo dolů v polích Před a Za.
A jak psát v odstavcích?
V práci je vždy nutné používat vždy jen jeden způsob, není přípustné oba způsoby navzájem kombinovat. Ať už je použit jakýkoliv styl odstavce, text by měl být vždy zarovnán od levého do pravého okraje, tj. zarovnán „do bloku" tak, aby pravý okraj nevytvářel „zubatý okraj".

A jak udělat odstavce ve slohu?

Je zvykem první řádek odstavce mírně odsadit, někdy se i vynechávají řádky mezi, aby bylo dobře vidět, kde odstavec začíná a kde končí. Téměř všechny slohové útvary vyžadují také nadpis, dejte si proto pozor, že ho máte – ačkoli se to zdá jako banalita, můžete mít problém, pokud na něj zapomenete.
Jak napsat podtržený text?
Nejrychlejší způsob podtržení textu je stisknout kombinaci kláves Ctrl+vy a začít psát. Pokud chcete podtržení ukončit, stiskněte znovu kombinaci kláves Ctrl+U. Text a mezery můžete také podtržení několika dalšími způsoby.

Jak formátovat Odstavec?

Na kartě Domů klikněte na malou šipku (pod skupinou ikonek týkajících se odstavců, viz obrázek vpravo). Zobrazí se dialogové okno, ve kterém je možné nastavit zarovnání textu, odsazení odstavce, mezery mezi odstavci nebo řádkování.
Následně, jak zrušit odstavec ve wordu?
Odstranění odstavců z textu
  1. Díky programu Word z kancelářského balíku MS Office je to snadné. Otevřete si dokument ve Wordu. Klikněte na tlačítko nahradit (pravý horní roh)
  2. Do políčka najít napište, nebo zkopírujte: ^p. 3.1 A klikněte na nahradit vše.
  3. Hotovo, všechny odstavce z dokumentu máte odstraněny.

Můžete se také zeptat, jak udělat předsazení řádku?

Předsazení prvního řádku
  1. Vyberte text, u kterého chcete použít předsazení.
  2. Přejděte na ikonu pro otevření > odstavce a. > odsazení a mezer.
  3. V části Speciální vyberte Předsazení. Hloubku odsazení můžete upravit v poli o.
  4. Vyberte OK.
Jak vložit mezeru Word?
Klikněte na Návrha potom na Mezery mezi odstavci. Vyberte, které mezery chcete (výchozí je Otevřít)a všimněte si, že se celý dokument zobrazí při myši nad různými nastaveními. Pokud se vám tyto možnosti nelíbí, klikněte na Vlastní mezery mezi odstavci a změňte čísla v části Mezery mezi odstavci.

Někdo se také může ptát, jak se dělají mezery ve wordu?

Přejděte na Domů >řádkování a mezery mezi odstavci. Vyberte požadovanou velikost řádkování nebo vyberteMožnosti řádkování a potom v části Mezery vyberte požadované možnosti.

By Waldo Gindlesperger

Jak udělat větší mezeru ve Wordu? :: Jak se prihlasit na Apple Mail?
Užitečné odkazy