Domovská stránka > J > Jak Se Odsazuje Odstavec?

Jak se Odsazuje odstavec?

Pokud chcete odsadit první řádek odstavce, umístěte kurzor na začátek odstavce a stiskněte klávesu Tab. Když stisknete Enter a spustíte další odstavec, odsádí se první řádek.

Přečtěte si více

Související článek

Jak odstavit odstavec?

Text můžete změnit jeho výběrem. V nabídce vyberte řádkování a řádkování odstavců.

Následně, jak udělat odstavce word?

Vyberte text, který chcete upravit. Přejděte na Domů a vyberte řádkování a mezery mezi odstavci > Možnosti řádkování v dolní části nabídky. Otevře se dialogové okno odstavec . Na kartě odsazení a mezery vyberte požadované možnosti a klikněte na OK.
Jak tvořit odstavce?
V poslední době se používají dva způsoby členění odstavců – odsazení prvního řádku odstavce nebo oddělování odstavců zvětšenou mezerou mezi odstavci. Oba způsoby je možné použít, není však vhodné je kombinovat. První řádek se odsazuje o jeden „čtverčík" nebo jeho násobky (nejčastěji 1,5 nebo 2 násobek).

A další otázka, jak dělit text do odstavců?

Způsobů členění textu do odstavců je několik. Prakticky se používá především odsazení prvního řádku nebo oddělování prázdným řádkem. Při odsazení prvního řádku odstavce je tento řádek posunut vpravo oproti ostatním řádkům, takže čtenář snadno pozná začátek odstavce.
Pokud jde o toto, jak psát odstavce ve slohu?
Je zvykem první řádek odstavce mírně odsadit, někdy se i vynechávají řádky mezi, aby bylo dobře vidět, kde odstavec začíná a kde končí. Téměř všechny slohové útvary vyžadují také nadpis, dejte si proto pozor, že ho máte – ačkoli se to zdá jako banalita, můžete mít problém, pokud na něj zapomenete.

Někdo se také může ptát, jak zrušit odstavec ve wordu?

Odstranění odstavců z textu
  1. Díky programu Word z kancelářského balíku MS Office je to snadné. Otevřete si dokument ve Wordu. Klikněte na tlačítko nahradit (pravý horní roh)
  2. Do políčka najít napište, nebo zkopírujte: ^p. 3.1 A klikněte na nahradit vše.
  3. Hotovo, všechny odstavce z dokumentu máte odstraněny.
A jak naformátovat odstavce ve wordu?
Na kartě Domů klikněte na malou šipku (pod skupinou ikonek týkajících se odstavců, viz obrázek vpravo). Zobrazí se dialogové okno, ve kterém je možné nastavit zarovnání textu, odsazení odstavce, mezery mezi odstavci nebo řádkování.

Jak udělat předsazení řádku?

Předsazení prvního řádku
  1. Vyberte text, u kterého chcete použít předsazení.
  2. Přejděte na ikonu pro otevření > odstavce a. > odsazení a mezer.
  3. V části Speciální vyberte Předsazení. Hloubku odsazení můžete upravit v poli o.
  4. Vyberte OK.
Co je to odsazení ve Wordu?
Pomocí odsazení určíte, jak daleko od okraje stránky má text začínat a končit. Vzdálenost skutečného umístění začátku textu je pak součtem velikosti levého okraje stránky a odsazení zleva.

Když to vezmeme v úvahu, jak udělat nový řádek ve wordu?

Pokud potřebujete v odstavci začít další řádek, který bude pokračovat ve formátu, použijte kombinaci kláves Shift+Enter. Tím se vytvoří nový řádek bez konce odstavce.

By Vania

Jak udělat ve Wordu řádky? :: Jak Zazipovat soubor s heslem?
Užitečné odkazy