Domovská stránka > J > Jak Připojit Nový Disk?

Jak připojit nový disk?

Disk vysuňte, zasuňte na stejné místo nový a zapojte napájení – SATA a datový kabel (modrý), který také zapojte do základní desky. Pokud máte starší počítač, použijte napájecí Molex konektor a datový kabel IDE plochý (široký modrý). Zapojte opět do základní desky na příslušné místo.

Přečtěte si více

Související článek

Proč se mi nezobrazuje flash disk?

Po otevření okna Správa počítače vyberte v nabídce vlevo položku Úložiště / Správa disků. Disk, který není zobrazen, můžete vyhledat tak, že na něj kliknete pravým tlačítkem myši a vyberete možnost Importovat cizí disky.

Když to vezmeme v úvahu, jak přiřadit nepřiřazený disk?

Abychom mohli navýšit kapacitu systémového oddílu C, tak nejdříve musíme na fyzickém disku mít nějaký nepřiřazený prostor. Ten můžeme získat tak, že zmenšíme nebo zcela odstraníme oddíl Nový svazek (D:). Klikneme tedy na tento oddíl pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky vybereme možnost "Odstranit svazek".
Jak naformátovat nový disk?
Pevný disk je obvykle rozdělen na několik sekcí (partition), které jsou naformátovány svým souborovým systémem. Přejděte do „Tento počítač", pravým tlačítkem myši klikněte na příslušný diskový oddíl a zvolte možnost naformátovat.

Co to je inicializace disku?

Pojem inicializace disku je míněn jako nové vytvoření tabulky partition , tedy smaže se vše staré. Důvodem je v Win7 nutnost instalace malé partition na začátku disku, pro možnou instalaci software šifrovaného disku ( bit locker ). Ideální metoda je nainstalovat Win7 na nový hdd, po instalaci připojit i starý s daty.
Jak spustit správu disku?
Krok za krokem: Nastavení disku ve Windows
  1. Klikněte do pruhu v dolní části a vyberte „Nový jednoduchý svazek...".
  2. Otevře se průvodce vytvořením jednoduchého svazku.
  3. Vyberte velikost, kterou chcete přiřadit disku.
  4. Vyberte, pod jakým písmenem se bude disk v systému hlásit.

Související článek

Co dělat když mám plný disk?

Klepnutím na tlačítko Start otevřete nástroj Vyčištění disku. Pokud do vyhledávacího pole zadáte příkaz Vyčištění disku, vyberte ze seznamu výsledků položku Vyčištění disku. Vyberte jednotku, kterou chcete vyčistit, a poté zvolte OK.

Jak nastavit nový HDD?

Inicializaci nového disku můžeme provést ve: Správa disků. Klikněte pravým tlačítkem myši na "Tento počítač" a v rozbaleném menu klikněte na položku "Spravovat". Otevřelo se Vám okno "Správa počítače". Zde klikněte v levé nabídce "Úložiště" a dále na "Správa disků".
Pokud jde o toto, jak aktivovat disk?
V programu Správa disků klikněte pravým tlačítkem na disk označený jako Chybí nebo Offline. Klikněte na příkaz Aktivovat disk. Po aktivaci by měl být disk označen jako Online.

Jak přidat SATA disk?

Rozhraní SATA má jednoduché klíčované kabely, tzn. dají se k disku a základní desce připojit pouze jedním způsobem. Dalším krokem tedy je připojení jednoho konce kabelu SATA k pevnému disku a druhého konce kabelu SATA k základní desce. A máte napůl hotovo.
Když to vezmeme v úvahu, jak spojit rozdeleny disk?
Jak sloučit disky

Klikněte „pravou myší" na Primární oddíl a vyberte možnost Rozšířit svazek. Průvodce vás provede rozšířením. Hodnoty nechte výchozí a zvolte Další. Nyní stačí jen proces Dokončit.

Někdo se také může ptát, jak rozdelit externi hdd?

Postup jak disk rozdělit na více oddílů
  1. Připojíme externí úložiště, které chceme rozdělit na oddíly.
  2. Otevřeme naší hlavní pomocnici, Diskovou Utilitu, kterou najdeme v Aplikace -> Utility -> Disková Utilita.
  3. Po otevření klikneme vlevo nahoře na tlačítko Zobrazit a ujistíme se, že máme zatrhnuto Zobrazit všechna zařízení

By Greenfield

Similar articles

Jak rozdelit místo na disku? :: Jak nastavit červené světlo v mobilu?
Užitečné odkazy