Domovská stránka > J > Jak Se Píše Hvězdička?

Jak se píše hvězdička?

Zatímco držíte pravý Alt, stiskněte klávesu pro pomlčku „-“, kterou najdete v pravé části klávesnice nalevo od tlačítka Shift. Po jejím stisknutí dojde k zápisu hvězdičky do místa, kde máte v dokumentu/programu umístěný kurzor. Většina klávesnic má ale přímo tlačítko hvězdičky na číselné straně klávesnice.

Přečtěte si více

Související článek

Kdy se píše předpona z?

V případech s významem: dokončení děje: zničit, zaniknout, rozbít, zrušit, zbourat, změny stavu píšeme předponu Z-/ze-.

Následně, jak se píše na notebooku n?

Najděte si na klávesnici dvě tlačítka, a to tlačítko Shift (je na klávesnici dokonce dvakrát) a tlačítko „pro háček". Je umístěno vždy vpravo nahoře na klávesnici v oblasti na klávesou Enter. Bohužel není na všech klávesnicích umístěno vždy úplně stejně, ale je to vždy v části nad Enterem.
A další otázka, jak se píše malé ts háčkem?
Pust SHIFT a zmáčkni T = ť. Napsat háčky na klávesnici se musí naučit každý. Háček i čárka je za čísly v horní řadě klávesnice.

Jak se píše na klávesnici zavináč?

Znak @ má v ASCII tabulce i kódování Unicode kód 64 (U+0040). Na české počítačové klávesnici jej lze obvykle vyprodukovat kombinací AltGr+V nebo AltGr+ě. V operačním systému Microsoft Windows lze znak zapsat také podržením levého Altu a postupným mačkáním číslic 6 a 4 nebo kombinací kláves Ctrl+Alt+V.
Jak se píše čárka nad l?
Čárka nad písmenem ´

Diakritické znaménko čárky nad písmenem ´ slouží někdy také jako apostrof a na české klávesnici má vlastní tlačítko. Nalezneme jej nahoře uprostřed (zleva sousedí s tl. Backspace). Stačí na něj kliknout a čárka se uloží do paměti, následně zadáme požadované písmenko, k němuž se připojí.

Související článek

Jak se píše časový údaj?

Hodiny a minuty dne se při zadávání času jako denní čas oddělují tečkou. Hodiny se zapisují jednociferně a minuty dvouciferně. Pro oddělení hodin a minut lze místo tečky použít dvojtečku.

Jak se píše velké aš čárkou?

Druhou možností, jak napsat dlouhé á je ta, že si na klávesnici najdete symbol čárky, který je na stejné klávese se symboly rovná se, plus i háček. Tato jedna klávesa se nachází vedle klávesy Backspace (Delete). Stiskněte tuto klávesu a počítač teď ví, že má příští znak napsat s čárkou, proto už stačí jen stisknout a.
Jak napsat dlouhe a?
À - je to pravý ALT+7 a napsat písmenko.

A další otázka, jak napsat a na anglicke klávesnici?

Přepněte si klávesnici na anglickou (současné stisknutí kláves levý Alt a Shift). Poté zmáčkněte klávesu Shift a držte ji. Nakonec během držení tlačítka Shift, stiskněte klávesu, kterou jinak píšete písmeno „ý". Jsou na ní dvě číslice 7, zmiňované ý a znak &.
Jak napsat mocninu na české klávesnici?
levý Alt + 94

Další možností, jak napsat znak mocniny, je přepnutí do anglické klávesnice a poté zkratka Shift + 6.

Jak se správně píše český jazyk?

I názvy vyučovacích předmětů a učebních oborů píšeme v češtině s malým písmenem. Ano, zde se také často chybuje. V češtině píšeme správně: český jazyk, matematika, ekonomie, elektrikář, kuchař-číšník, přednáška z vývojové psychologie, seminář z filozofie, zkouška z historické mluvnice...

By Mattland Vieira

Similar articles

Co znamená & V Excelu? :: Jak se píše velké S?
Užitečné odkazy