Domovská stránka > J > Jak Najít Externí Disk?

Jak najít externí disk?

Nejoblíbenější externí pevné disky

Win + R > CMD diskmgmt. msc > SprávaDisků > najet na daný disk, kontextovka.

Přečtěte si více

Související článek

Jak najít ovladače?

Ovládací panely obsahují správce zařízení. Ve Správci zařízení klikněte pravým tlačítkem myši na zařízení a z místní nabídky vyberte možnost Vlastnosti. V rozevíracím seznamu vyberte ID hardwaru.

Lidé se také ptají, proč se mi nezobrazuje disk?

Měli byste se pokusit připojte pevný disk přes jiný port USB nebo na jiném počítači. Pokud je problém s nerozpoznaným zařízením USB rozpoznán, měl by být obviňován z USB portu. Jednotka USB, která nezobrazuje Windows 10, se může také objevit, když napájení USB portu není dostatečné.
Pokud jde o toto, jak opravit externí disk?
Jak na opravu

Jde o to dostat do štěrbiny vhodný předmět a plastové zámečky uvolnit. Máte-li funkční disk, můžete jej přeměnit na externí pomocí pouzdra s elektronikou, které koupíte za pár set korun v obchodě. Jestli vám zůstala funkční elektronika, objednejte si do ní nový disk.

Co dělat když se nenačte externí disk?

Re: Externí disk se nenačte

Připojit disk přímo k zadnímu USB portu desky, vyměnit kablík, pokud nepomůže, tak vyndat disk z externího boxu a zkusit v jiném boxu.
Následně, jak obnovit data z externího disku?
Piriform Recuva nebo EaseUS Data Recovery Wizard. Podobně jako funkci pro obnovu smazaných souborů, oba dva programy nabízí řešení i pro nepřístupná data. Použití je opět velmi jednoduché a programy vás jím dobře provedou. Pokud tedy nepomůže Kontrola chyb, zkuste si flash disk projet třeba Recuvou.

Související článek

Proč se mi nezobrazuje flash disk?

Po otevření okna Správa počítače vyberte v nabídce vlevo položku Úložiště / Správa disků. Disk, který není zobrazen, můžete vyhledat tak, že na něj kliknete pravým tlačítkem myši a vyberete možnost Importovat cizí disky.

A další otázka, jak zprovoznit externí disk?

Připojte externí disk k počítači a spusťte Průzkumník souborů. Klikněte pravým tlačítkem myši na jednotku externího disku a z kontextové nabídky zvolte »Formátovat...«. Vyberte vhodný souborový systém. V tomto případě se nabízí NTFS nebo exFAT.
A jak zobrazit disk?
Jak spustit nástroj Správa disků

Také jej můžeme spustit například klepnutím pravým tlačítkem na ikonu "Tento počítač" a v kontextovém menu vybereme položku "Spravovat". (Pro úspěšné spuštění ale musíme mít práva administrátora.) Vybereme položku "Správa disků" a v prostřední části se zobrazí veškeré dostupné disky.

Jak zobrazit HDD?

Spusťte Průzkumník Windows, přepněte na kartu »Zobrazení« a z nabídky zvolte »Možnosti«. V okně »Možnosti složky« přepněte na kartu »Zobrazení« a u položky »Skrýt prázdné jednotky« zrušte zatržítko. Nastavení potvrďte tlačítkem »Použít«.
Jak aktivovat disk?
V programu Správa disků klikněte pravým tlačítkem na disk označený jako Chybí nebo Offline. Klikněte na příkaz Aktivovat disk. Po aktivaci by měl být disk označen jako Online.

Jak opravit nefunkční harddisk?

Oprava dat na vašem HDD

Pomocí utility MS Windows chkdsk /r opravíte strukturu dat na disku. Kontrolu disku spustíte přes grafické rozhraní ve Windows (Win + E, klikněte pravým tlačítkem myši na disk, zvolte vlastnosti, vyberte kartu „Nástroje" a volbu „Zkontrolovat").

By Jemmie Spidel

Similar articles

Jak opravit SSD disk? :: Kde najdu zprávy?
Užitečné odkazy