Domovská stránka
> C
> Co Je To Alternativní Stravování?
Co je to alternativní stravování?
Alternativní výživa je způsob výživy odlišující se od obvyklých stravovacích zvyklostí na daném území. Alternativních směrů je velké množství a jsou založeny na různých stravovacích zásadách. Nejčastěji se liší tím, že v jídelníčku chybí některé druhy běžných potravin.
Následně, co jsou rostlinné potraviny?
Potraviny a potravinové suroviny rostlinného původu dělíme na:
- Obiloviny a výrobky z obilovin.
- Luštěniny a výrobky z luštěnin.
- Olejniny a výrobky z olejnin.
- Cukr, další sladidla a cukrovinky.
- Čerstvé a zpracované ovoce.
- Čerstvá a zpracovaná zelenina.
- Brambory, výrobky z brambor a další okopaniny.
- Houby.
Živočišné produkty (nebo zvířecí produkty) jsou všechny produkty, které jsou získány z těla živočicha. Do této kategorie spadají jak produkty, které zvíře vyprodukovalo (například mléko, vejce a med), tak i produkty, které byly získány usmrcením zvířete.
Co patří mezi živočišné tuky?
Patří sem především potraviny, které obsahují tuk vepřový, hovězí a mléčný – sádlo, lůj, máslo, slanina, tučné sýry, smetana, tučné jogurty a jiné mléčné výrobky, tučná masa, různé tučné masné výrobky, jako jsou salámy, párky, uzeniny, paštiky a další.
Na co dělíme pochutiny? 3 DĚLENÍ POCHUTIN Pochutiny chuťové - zvyšují senzorickou hodnotu potravin a nápojů. Pochutiny s obsahem alkaloidů - obsahují fyziologicky účinné látky, které povzbuzují organismus 2. 4 POCHUTINY CHUŤOVÉ Za chuťové pochutiny považujeme poživatiny, které svým obsahem a charakterem zvyšují senzorickou hodnotu potravin.
Navíc, co si koupit ve zdravé výživě?
Tofu, Šmakouna, žitné a špaldové těstoviny, fazolky Adzuki, cizrnu, chia-semínka, rýži natural, křupky pro děti, špaldovou a žitnou mouku, Tahini-pastu, fit-chleba, Kurkumu, špaldové vločky atd.
Jak zdravé jíst? Zařazujeme prvopotraviny – minimálně průmyslově zpracované, celistvé suroviny jako jsou celozrnné obiloviny, luštěniny, zelenina, ovoce, řasy, semínka, oříšky. Vyhýbáme se chemii v jídle. Omezujeme veškeré polotovary a konzervované potraviny.
Co je dobré pro zdraví?
8 zásadních pravidel pro dobré zdraví
- Sbohem zlozvykům. Každý z nás má nějaké zlozvyky.
- Jíst barevně rozmanité pokrmy. Dnes existují tisíce a tisíce kuchařek, které vám radí, co jíst.
- Hýbat se.
- Dědičnost.
- Pitný režim.
- Dostatek spánku.
- Ústní hygiena.
- Duševní zdraví
Mezi top zdroje živočišných bílkovin patří bez pochyby maso a ryby, mléčné produkty a vejce. Pokud chcete jídelníček doplnit rostlinnými bílkovinami, sáhněte po luštěninách, ovesných vločkách, quinoe, sójovém „masu" nebo doplňku stravy spirulině.
Někdo se také může ptát, které ovoce má nejvíce bílkovin?
Mezi ovoce s vysokým obsahem bílkovin patří guave (kvajáva), avokádo, meruňky (sušené), kiwi, ostružiny, pomeranče, banány, ananasový meloun, maliny a broskve.