Domovská stránka > J > Jak Extrahovat Winrar?

Jak extrahovat WinRAR?

Na RAR soubor klepněte pravým tlačítkem myši a poté vyberte jednu z níže uvedených možností. Otevřít ve WinRARu: otevře archiv v programu WinRAR. Extrahovat soubory…: extrahování souborů v archivu s možností zvolení cílové složky, kam se mají soubory extrahovat.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to extrahovat soubory?

Slovo, které znamená rozbalení souboru, v němž jsou komprimovány jiné soubory, je extrakce. Komprese souborů zmenšuje jejich velikost, takže nezabírají tolik místa a lze je nahrát na malý disk nebo snadno poslat e-mailem.

Když to vezmeme v úvahu, jak udělat ze souborů rar?

Pokud chcete WinRAR použít k vytvoření RAR souboru:
  1. Označte soubory (složku), které chcete zabalit.
  2. Klikněte na některý z nich pravým tlačítkem myši.
  3. Z nabídky vyberte „Add to archive...".
Jak rozbalit soubory?
Otevřete Průzkumník souborů a najděte komprimovanou složku. Pokud chcete rozzipovat celou složku, klikněte na ni pravým tlačítkem, vyberte Extrahovat vše a pak postupujte podle pokynů. Pokud chcete rozzipovat jeden soubor nebo složku, otevřete zazipovanou složku tím, že na ni dvakrát kliknete.

Jak otevřít RAR soubor bez instalace?

UnRar se zde ovládá v prostředí Příkazového řádku. Není potřeba žádná instalace, stačí pouze rozbalit stažený soubor. Poté spusťte Příkazový řádek a nastavte cestu na danou složku s rozbaleným nástrojem. Napsáním příkazu unrar se zobrazí nápověda k programu.
Jak pracovat s Winrarem?
Podrobnější informace o vlastnostech RARu hledejte po spuštění WinRAR pod tlačítkem Nápověda.
...
Co je RAR
  1. data se mohou 'zmáčknout', aby nezabírala tolik místa.
  2. mohou se přitom i zašifrovat, aby je nezneužila nepovolaná osoba.
  3. výsledný archiv lze rozdělit na díly například na velikost diskety.

Související článek

Jak nainstalovat WinRAR?

Aplikaci lze nainstalovat z archivu. Stačí otevřít archiv a stisknout klávesu Enter. WinRAR rozbalí obsah archivu do dočasné složky a po stisknutí klávesy Enter spustí soubor.exe.

Jak rozdělit ZIP soubor?

Chcete-li rozdělit složky ZIP pomocí 7-Zip, klikněte pravým tlačítkem na soubor a přejděte na 7-Zip> Extrahovat soubory.... Ve výchozím nastavení program uloží výstupní složku do stejného adresáře jako původní ZIP a pojmenuje jej názvem souboru ZIP. V zobrazeném okně však můžete změnit výstupní umístění a název souboru.
Co je to RAR soubor?
RAR je proprietární bezeztrátový kompresní algoritmus, souborový formát a zároveň název komerčního programu pro MS-DOS, jenž byl pro komprimaci, resp. archivaci, souborů tímto algoritmem původně – v roce 1993 – vyvinut.

A jak se zipuje složka?

Zipování je proces velice snadný a to také díky tomu, že jej plně podporuje systém Windows. Stačí označit v Průzkumníkovi soubory a složky, které chcete zazipovat, klepnout na ně pravým tlačítkem myši a z nabídky vybrat příkaz Odeslat – Komprimovaná složka (metoda ZIP).
A jak se odzipuje soubor?
Jak odzipovat soubor ve Windows

Zazipovaný soubor v průzkumníku jednoduše otevřete a poté v horní liště klikněte na tlačítko Rozbalit vše.

Jak otevřít ZIP s heslem?

Pokud chcete rozzipovat soubor nebo složku, otevřete zazipovanou složku tím, že na ni dvakrát kliknete. K otevření souboru vložte heslo, které Vám bylo zasláno v SMS. Následně přetáhněte nebo zkopírujte položku ze zazipované složky do nového umístění.

By Colvert

Similar articles

Jak otevřít ZIP soubor zdarma? :: Jak stáhnout aplikace do Apple?
Užitečné odkazy