Domovská stránka > J > Jak Roztáhnout Vzorec V Excelu?

Jak roztáhnout vzorec v Excelu?

V Microsoft Excel můžete zadaný vzorec rychle rozkopírovat do ostatních řádků tabulky. Klepněte do buňky se zadaným vzorcem a myší najeďte na pravý dolní roh buňky. Kurzor myši se změní na křížek a proveďte dvojklik. Vzorec se doplní i do dalších řádků tabulky.

Přečtěte si více

Související článek

Jak vypočítat IRR v Excelu?

Intervalová návratnost je vrácena funkcí IRR. Pomocí vzorce můžete IRR převést na roční míru návratnosti.

Navíc, jak převést text na datum excel?

Převod textových kalendářních dat pomocí funkce DATEVALUE

Vyberte prázdnou buňku a ověřte, že její formát čísla je Obecný. Klikněte na buňku obsahující datum formátované textem, které chcete převést. Stiskněte klávesu ENTER a funkce DATUMHODN vrátí pořadové číslo data, které je reprezentováno textovým datem.
Jak zapisovat datum?
Asi nejčastěji píšeme datum vzestupně - den, měsíc a poslední rok. Lze ho napsat číslicemi celý nebo lze případně vypsat měsíc slovem. Zápis data je v této formě vždy s mezerami za tečkou.

Když to vezmeme v úvahu, jak nastavit čas v excelu?

Excel nemá připravený standardní formát pro zobrazení setin sekundy, můžeme jej však vytvořit v dialogovém okně Formát buněk (karta Domů > aktivační tlačítko) nebo Ctrl+1 (případně Ctrl+Shift+1)) zápisem typu vlastní s maskou h:mm:ss,00. Příklady: Číslo 0,25 představuje čas odpovídající 1/4 dne, tedy 6:00.
Když to vezmeme v úvahu, co jsou funkce v excelu?
V Microsoft Excel je k dispozici několik stovek různých funkcí. Funkce se dělí do několika různých kategorií - matematické a trigonometrické, finanční, statistické, vyhledávací, textové, datum a čas, logické, databázové, informační a inženýrské. Některé názvy funkcí jsou v české a anglické verzi Microsoft Excel různé.

Související článek

Jak se počítá v Excelu?

Pokud chcete do vzorce zadat funkci, musíte vybrat prázdnou buňku. Pokud chcete vypočítat celkové tržby, zadejte levou závorku a stiskněte enter.

Co je to funkce Excel?

Funkce slouží k přidání hodnot do buněk. Funkce vrátí jednu hodnotu, když je podmínka pravdivá, a jinou hodnotu, když je nepravdivá.
Když to vezmeme v úvahu, jak na funkcí svyhledat?
Syntaxe SVYHLEDAT. Funkce SVYHLEDAT (anglicky název: VLOOKUP) vyhledá v prvním sloupci tabulky požadovanou/hledanou hodnotu a vrátí hodnotu, která je ve stejném řádku (jako nalezená hodnota), ale nachází se v jiném (námi určeném) sloupci zdrojové tabulky.

Jak vybrat data v Excelu?

Klikněte pravým tlačítkem myši na graf a zvolte Vybrat data. Na listu, který obsahuje zdrojová data grafu, se zobrazí dialogové okno Vybrat zdroj dat. Po opuštění dialogového okna klikněte na list a potom kliknutím a přetažením vyberte všechna data, která chcete použít pro graf, včetně nové datové řady.
Lidé se také ptají, jak odečítat čas v excelu?
V buňce D2 odčítáte koncový čas od počátečního času tak, že zadáte vzorec =C2-B2 a pak stisknete Enter. V dialogovém okně Formát buněk klikněte v seznamu Druh na možnost Vlastní. V seznamu Typ klikněte na h:mm (pro hodiny a minuty) a klikněte na OK.

A další otázka, jak skloňovat slovo datum?

Skloňování slova „datum" a jeho rod

datumy, datumů, datumům, datumy, o datumech, datumy, např. „V uložených datech se bude nejčastěji vyhledávat podle datumů. "

By Moorish Stengle

Similar articles

Jak dat soubor na Flesku? :: Jak zjistit datum v Excelu?
Užitečné odkazy