Domovská stránka > C > Co Je To Hra?

Co je to hra?

Hra je činnost jednoho či více lidí, která nemusí mít konkrétní účel, ale přitom má za cíl radost či relaxaci. Hry se hrají především pro zábavu, ale mohou také sloužit například ke vzdělávání.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, jak vznikly hry?

První počítačové hry vznikaly v dobách elektronkových sálových počítačů. Hry vyvíjené na přelomu šedesátých a sedmdesátých let 20. století používaly jako výstupní zařízení vektorovou obrazovku konstrukčně odvozenou od obrazovky osciloskopu.
Co je to Námětová hra?
Dělení hry:

Co si pod tím představit? Námětová hra, je hra na někoho nebo něco. Děti napodobují činnost dospělých. Pokud se chcete dozvědět, jak dítě vnímá Vás jako rodiče, prohoďte si s ním roli.

Lidé se také ptají, jak dělíme hry?

Hry pohybové, v nichž se uplatňuje rychlost, síla, obratnost a vytrvalost. Hry zaměřené na intelektové dovednosti, cvičící paměť, pozornost, smysly a vynalézavost. Psychologické hry sloužící především k sebepoznání. Kombinované hry, při nichž se uplatní celá osobnost, jak svaly, tak intelekt, vůle a cit.
Co to je videohry?
Videohra je interaktivní elektronická hra a zábavní software, která kromě zábavy může nabídnout i rozvoj dovedností. Základem videohry může být příběh, ale není to podmínkou (například Tetris). Lze se rovněž setkat s výrazem „interaktivní fikce", avšak některé hry jako např.

Co rozvíjí Námětová hra?

Dítě, které vstupuje do předškolního zařízení, by mělo mít stádium jednoduché experimentace a manipulace zvládnuté. V období docházky do mateřské školy se rychle rozvíjí hra symbolická a nápodoba. Na konci předškolního období by mělo dítě zvládat stádium složitých námětových a dramatizujících her.
Jaká byla první hra na světě?
První opravdová počítačová hra však vznikla o pár let později, konkrétně v roce 1962, kdy studenti Massachusettského technologického institutu (MIT) po asi 200 hodinách dokončili svoji hru Spacewar! na stroji DEC PDP-1. Hra byla určena pro dva hráče ovládající každý svoji ozbrojenou vesmírnou loď.

Jaká je nejstarší hra na světě?

1961. Tento rok byl zlomový. Skupina studentů MIT naprogramovala vesmírnou střílečku Spacewar pro dva hráče na tehdejší počítače DEC PDP-1. Můžeme ji považovat za první počítačovou hru na světě.
Navíc, která počítačová hra je nejstarší?
Průkopník počítačů a zakladatel Atari Nolan Bushnell totiž zaměstnal svého prvního elektrotechnika Allana Alcorna a ten mu v roce 1972 zplodil Pong – nejstarší počítačovou videohru na světě. O rok později ho prodávali už i do Evropy. Tak jako byl Jobs s Wozniakem, tak byl v Atari Bushnell s Alcornem.

A další otázka, co je symbolicka hra?

Symbolická hra představuje vrchol dětské hry (Piaget & Inhelderová, 2007). Termín symbolická hra zastřešuje všechny herní akty „jako", při kterých dítě předstírá, že se děje něco, co se ve skutečnosti neděje.

By Merat Sall

Jaký je rozdíl mezi hrou učením a práci? :: Co to znamená etika?
Užitečné odkazy