Domovská stránka > C > Co To Znamená Etika?

Co to znamená etika?

Slovo etika pochází z řečtiny a jedná se o teorii morálky. Řadíme ji mezi filosofické disciplíny, konkrétně do praktické filosofie. Zkoumá morálku, chování a s tím spojené normy. Etika se snaží hodnotit lidské jednání z pohledu dobra a zla.

Přečtěte si více

Související článek

Co znamená povolit cookies?

Propojují uživatele webu se sociálními sítěmi. Soubory cookie pomáhají přizpůsobit reklamu. Aby je webové stránky mohly používat, musí uživatel s jejich použitím souhlasit. Pracují na stránkách jednotlivých návštěvníků.

Následně, co je to mravnost?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Mravnost

Mravnost čili morálka neboli správné chování, je obecná představa o tom, jak by mělo vypadat správné jednání. Liší se tak od zdvořilosti, protože zahrnuje i závažné a důležité věci, ne pouze společenské chování.
Co to je mravy?
mravy – v dané skupině, komunitě, společnosti rozšířené a ustálené vzory chování, postavené na obecně přijímaných normách. Pojem m. se používá často ve stejných souvislostech i k označení téhož jako pojmy zvyk, resp. zvyklost a obyčej a má spíše liter.

Co jsou to mravní hodnoty?

Co jsou morální hodnoty? Morální normy a hodnoty. Někteří lidé sdílejí koncept morálky a etiky, ale houštiny se používají jako synonyma. Mravnost se zpravidla považuje za soubor hodnot, stejně jako odpovídající formy vědomí, jednání a vztahů.
Co je to morální kredit?
Morální kredit označuje vlastnost člověka. Člověk s vysokým morálním kreditem je hodnocen jako čestný a spolehlivý.

Související článek

Co znamená řazení u vypínače?

Řazení je technický elektrotechnický termín, který definuje vnitřní uspořádání strojního zařízení spínače. Případně se tím rozumí provedení kontaktů. Pro každou posloupnost v elektrickém obvodu existuje specifické použití.

Lidé se také ptají, co je to morální odpovědnost?

Odpovědnost (někdy také zodpovědnost) je široký právní, morální a etický pojem, který označuje ručení osoby X za nějakou věc či jednání Y, případně před nějakou instancí Z.
Následně, co znamená že právo je minimum morálky?
Právo jako minimum morálky

Tím měla být přiřknuta právním normám úloha prosazovat výhradně to, co je morální. Tento názor je očividně mylný - stačí jeho neudržitelnost demonstrovat tím, že bez pochybnosti existují právní normy, které jsou obsahově indiferentní.

Někdo se také může ptát, co to je právní norma?

Právní normou rozumíme obecně závazné pravidlo chování, které má státem stanovenou nebo uznanou formu (pramen práva) a které je vynutitelné státním donucením. Norma stanoví příkaz, zákaz nebo oprávnění.
A co je to pozitivní právo?
Pozitivním právem (označovaným též – ne zcela přesně – jako platné právo) se rozumí takové právo, které lze odvodit ze systému vesměs psaných právních norem, které jsou v dané době platné. Jeho protikladem je právo přirozené.

Jak se vzájemně ovlivňují svědomí a morálka?

Morálně správné (dobré) či nesprávné (špatné) jednání je takové chování, které je realizováno záměrně). Morálně správné (dobré) je takové jednání, které je v souladu se společenskými normami či s vnitřním hlasem svědomí. Společenské normy vymezují, které chování je v dané společnosti přijatelné a které je nepřijatelné.

By MacCarthy Bulosan

Similar articles

  • Co to znamená x64?

    x64 je termín, který označuje 64bitové procesory. Pojem bit znamená buď 1, nebo 0. Počet bitů je počet jedniček a nul, které může počítačový procesor použít ke komunikaci instrukcí a přiřazení adres paměti.

  • Co znamená zkratka CTRL F?

    V jednoduchém průzkumu zjistili, že 90 % uživatelů nezná klávesovou zkratku, která se používá k vyhledávání informací na stránce v mnoha různých aplikacích, a to i v různých operačních systémech.

  • Co to znamená BIM?

    Building Information Modeling nebo také Building Information Management je zkratka anglického termínu. Do češtiny se obvykle překládá jako Informační modelování budov. Takzvané digitální dvojče budovy vzniká v procesu spolupráce specialistů.

  • Co znamená zkratka cis?

    Lidé, jejichž pohlavní identita odpovídá pohlaví, které jim bylo přiděleno při narození, se označují jako cisgender. Není to totéž co termín trans.

  • Co to znamená CSS?
  • Co znamená znacka NFC?
  • Co znamená NFC u Huawei?
  • Co znamená SPF 50?
Co je to hra? :: Co to je etické?
Užitečné odkazy