Domovská stránka > C > Co Je To Enterprise Architektura?

Co je to Enterprise architektura?

Enterprise (podniková) architektura IT je disciplína zabývající se modelováním a plánováním rozvoje IT v rozsáhlejších organizacích. Jako samostatný obor nachází uplatnění zejména ve složitějších společnostech s vysokou mírou automatizace a velkým množstvím navzájem propojených systémů.

Přečtěte si více

Související článek

Co je architektura x64?

Co je 64bitová architektura? Systém, který lze popsat jako systém schopný zpracovávat 64 bitů, se nazývá 64bitová architektura. Nejdůležitější součástí je procesor.

Můžete se také zeptat, jak se vzdelat v it?

Kursy zaměřené na IT

Cesta do IT může vést i přes nejrůznější odborná školení – například grafiky, tvorby webových stránek, programovacích jazyků, databázových jazyků. Většina zde uvedených škol umožňuje dojednání kursu na míru či e-learningové kursy.
Jak se stát IT?
Programování je nejlepší způsob, jak začít v IT. Kolem tvorby softwaru se motá spousta dalších profesí, které tě časem mohou zaujmout více, ale teď o nich ještě ani nevíš. Dokud je neuvidíš v praxi, nebudeš si umět jejich práci ani představit, natož se na ni rovnou hlásit.

Co je to Enterprises?

Slovo Enterprise (anglicky podnik, podnikavost, odvaha) může označovat následující: Enterprise (raketoplán) – raketoplán NASA. Enterprise (Star Trek) – několik stejně pojmenovaných kosmických lodí z příběhů Star Trek. Star Trek: Enterprise – televizní seriál ze série Star Trek.
Co je to Togaf?
The Open Group Architecture Framework (TOGAF) je rámec pro podnikovou architekturu, který poskytuje přístup pro navrhování, plánování, implementaci a řízení architektury podnikových informačních technologií. TOGAF je design na vysoké úrovni.

Související článek

Čím se vyznačuje Harvardská architektura počítače?

Harvardská architektura odděluje programovou a datovou paměť od spojovacích obvodů. Elektromechanický počítač Harvard Mark I je představitelem 0. generace, která tuto architekturu realizovala.

Následně, jak se připravit na pohovor v it?

Předem si zjistěte, jak se v klidu dostanete na místo, na cestu si nechte časovou rezervu a doražte tam s předstihem, ať máte čas se vydýchnout. Mějte připravený kontakt na personalistu nebo osobu, se kterou jste o pohovoru jednali, abyste mohli dát vědět v případě zpoždění nebo jiné nenadále události.
A další otázka, kolik lidí chybi v it?
V České republice v současnosti chybí přibližně 14 tisíc IT odborníků. Dohromady nyní sektor zaměstnává přes 316 tisíc lidí a zhruba 79 procent firem má problém při hledání nových specialistů získat vhodné kandidáty. Vyplývá to z průzkumu Coding Bootcamp Praha a Techloop, na který upozornila ČTK.

A další otázka, jak se stát programatorkou?

Kromě absolvování vhodných škol nebo rekvalifikačního kurzu byste měli programovat i ve svém volném čase. Jedině tak se budete zdokonalovat a stanete se profesionálním programátorem. Počítejte s tím, že programování znamená někdy také hodiny googlení informací. Ani škola, ani sebelepší kurz vás nemohou naučit vše.
Proč IT?
Jistá perspektiva do budoucna. Obrovskou výhodou IT je to, že tento obor roste neuvěřitelným tempem. Jak postupuje digitalizace a automatizace, tak se ajťáci stávají základní potřebou a také otázkou přežití firem. Uplatnění nacházejí nejen v technologických gigantech, ale v podstatě ve všech oborech podnikání.

Když to vezmeme v úvahu, jak se dostat do programování?

Programovat byste měli začít v jednom moderním programovacím jazyce. Jazyk byste měli vybírat podle dvou kritérií: Jak se s jazykem uplatníte v praxi (rozšíření, platy, vývoj...) Pro jakou platformu je jazyk určený (Web, PC, Telefon...)

By Kelli Santellana

Similar articles

  • Jak nastavit WPA2 Enterprise?

    V rámci připojení wi-fi

  • Co je to Windows 10 Enterprise?

    Verze určená pro velké podniky je Windows 10 enterprise. Je přizpůsobena pro správu administrátorem, který má pod sebou uživatele ve velké podnikové síti, a kupuje se jako balíček mnoha licencí najednou. Edici Education lze používat ve školách a vzdělávacích institucích.

Co je potřeba k programování? :: Jak správně vypínat notebook?
Užitečné odkazy