Domovská stránka > K > Kam Dát Vetrak?

Kam dát vetrak?

Je tak možné umístit speciální nízkoemisivní pokovení mezi vnější a vnitřní tabuli. Tam je totiž její vliv nejúčinnější.

Přečtěte si více

Související článek

Jak ztišit větrák na notebooku?

Speedfan je již legendární program, který je vyvíjen pro správu otáček ventilátorů. Pomocí tohoto bezplatného nástroje lze sledovat stav hardwaru, hodnoty napětí, otáčky ventilátorů a teploty komponent. Speedfan lze použít, pokud jsou ventilátory v počítači příliš hlasité.

Pokud jde o toto, jak funguje chlazení?

Chladiva jako směsi plynů mají při určitém tlaku určité teploty. Změna skupenství je způsobena průchodem kapaliny pod velkým tlakem do prostoru výparníku tryskou, tedy expanzí (rozpínáním). A právě změna tlaku, a tedy okamžitý pokles teploty využíváme pro chlazení.
Můžete se také zeptat, jak funguje chlazení notebooku?
Každý notebook je totiž opatřen tepelnou ochrannou, která chrání součástky před jejich poškozením. Ta je většinou stanovena nad hranicí 100 stupňů a automaticky celý notebook vypne. Teploty měříme pomocí speciálního softwaru (např.

Lidé se také ptají, jak funguje pasivní chladič?

Pasivní chladič nepotřebuje žádné napájení. Tvoří ho většinou měděný, složitě tvarovaný výlisek, který umisťujeme na čip, který chceme chladit. Teplo z povrchu čipu přechází do chladiče a ten se okolním vzduchem ochlazuje.
Jak správně nastavit SpeedFan?
Nastavení rozmezí otáček větráků provedete pod záložkou Speeds. Klepněte na rychlost, kterou chcete nastavit. V dolní části okna se pak objeví pruh s nastavením minimální a maximální hodnoty. Hodnoty se zadávají v procentech z maximální rychlosti větráku.

Související článek

Jak pouzivat vetrak?

Vzduch v místnosti nefouká přímo na vás, proto umístěte ventilátor tak, aby mohl vzduch v místnosti cirkulovat. Nepoužívejte ventilátor v prašném prostředí.

Jak nastavit otáčky ventilátoru?

Nastavení ventilátoru v biosu

Zde rozklikněte volbu CPU Smart FAN Mode. A z těchto 3 voleb to nastavte jako vidíte na obrázku – Voltage. A u volby System Smart FAN zkontrolujte, že máte nastaveno Enabled (Zapnuto). Vše následně uložte stiskem klávesy F10 – Save.
Lidé se také ptají, jak vypnout ventilátor?
Jediné, jak jej lze vypnout, je nutné vypnout pojistky. Ve ventilátoru je kondenzátor, který způsobuje, že se ventilátor vypne po čase sám. Pokud se ventilátor přestal sám vypínat, znamená to, že kondenzátor přestal fungovat.

A další otázka, jak odhlučnit počítač?

Zvuk, který je produkován lopatkami ventilátoru, naráží do stran skříně a vytváří hluk, a proto je zapotřebí zajistit jeho pohlcování. K tomu můžeme použít materiály jako jsou koberce, molitany, karimatky či polystireny, měly by být husté, měkké, o tloušťce max. 2 až 3 centimetrů.
Jak ztišit PC zdroj?
Velmi jednoduchým způsobem lze ztišit většinou poslední hlučnou věc v počítači zdroj. Stačí kus plechu/lepenky, molitan a šikovné ruce. Výsledkem je tlumič zdroje, který sníží hluk o 10 - 15 dB nebo víc - v závislosti na tom jak dobrý tlumič vyrobíte.

Pokud jde o toto, jak snížit hlučnost ventilátoru?

U potrubních ventilátorů je možné mimo izolace potrubí použít tlumiče hluku, které dokáží výrazně snížit hladinu hluku. Dalším prvkem, který ovlivňuje hlučnost, je čistota ventilačního potrubí, jeho komponent a samotného ventilátoru. Pravidelnou údržbou předejdete zvyšování hladiny akustického hluku.

By Shriver Pait

Similar articles

Jak upevnit chladič na procesor? :: Jak ochladit CPU?
Užitečné odkazy