Domovská stránka > C > Co Je To Krytí?

Co je to krytí?

Stupeň krytí IP (Ingress Protection) udává odolnost elektrických zařízení proti vniknutí cizího tělesa a vniknutí vody (obecně kapalin) - lidově vodotěsnost. Vyjadřuje se pomocí IP kódu, který je tvořen znaky „IP“ a obvykle dvěma číslicemi (např. IP20):

Přečtěte si více

Související článek

Jaké krytí značí ip6?

Přístroj je chráněn proti pevným cizím tělesům o průměru 1 mm a větším a proti kontaktu s vodiči. Přístroj je chráněn před prachem a dráty. Zařízení je chráněno proti dotyku s vodičem.

Jaké IP je na venkovní použití?

IP44 - vhodné do koupelny, také na venkovní použití pro mírné podmínky, chrání před vodou stříkající všemi směry. IP65 - hodí se na venkovní použití při instalaci svítidel do země, odolné proti prachu a při ponoření do vody (testováno na 30 minut do 1 metru hloubky)
Lidé se také ptají, co je ip u světla?
IP je zkratka pro „Ingress Protection" neboli ochranu proti vlhku a prachu. Vždy jsou uvedeny 2 číslice. První číslice označuje stupeň ochrany proti prachu a pevným částem, druhá označuje odolnost svítidla proti vodě. Čím vyšší číslo, tím vyšší stupeň ochrany.

Jaké IP do koupelny?

Umístění světla v prostoru koupelny

Do koupelny tedy doporučujeme světla s krytím minimálně IP x2.
Co je IP 52?
IP52 - Chráněno proti padající vodě, když je přístroj v poloze 15 stupňů. Stejné jako IP x1, jen rozdílem, že jednotka je testována ve 4 pozicích, nakloněna o 15° v každé poloze od normální provozní polohy. Proti prachu chráněno částečně.

Související článek

Co znamená krytí IP 65?

Elektrické zařízení, které je dostatečně chráněno proti úrazu elektrickým proudem při nebezpečném dotyku s jakýmkoli nástrojem nebo přístrojem, je zcela odolné proti vniknutí prachu a je také chráněno proti stříkající vodě ze všech úhlů.

Co znamená IP 68?

Stupeň krytí IP68

Mobilní telefony se stupněm IP68 jsou chráněny proti prachu, před nebezpečnými dotyky a proti potopení do vody. Oproti mobilům s IP67, které vydrží maximálně 30minutové ponoření do metrové hloubky, je tak můžete klidně nepřetržitě potápět do vody za podmínek, které určí výrobce.
Co je IP 67?
Stupeň krytí IP67 zajišťuje vodotěsnost při ponoření do hloubky 1 metr po dobu 30 minut. Přístroj je chráněn i před vniknutím prachu a nebezpečným dotykem. Tato hodnota už je spolehlivý stupeň krytí pro venkovní použití i za zhoršených povětrnostních podmínek.

Následně, co je voděodolnost ip68?

Označují se tím modely, které jsou vhodné na plavání či koupání na hladině. Bez problémů se s nimi dá například také sprchovat, rybařit a neublíží jim ani déšť. Mívají zpravidla kvalitní těsnění, takže vydrží ponor do hloubky 0,5 metru.
Jaké IP do sprchového koutu?
Nejdůležitější je ochrana proti vodě

Nejdůležitější je bezpečnost svícení. Nutná je tedy vysoká ochrana proti vodě, minimálně je potřeba krytí IP44 v případě, že je světlo na stropě. Pokud by bylo umístěno na stěně, kam by dopadalo více vody, doporučujeme IP65 a vyšší.

A jak vybrat světlo do koupelny?

Světlo do koupelny má mít stupeň krytí alespoň IP44, které definuje ochranu před vniknutím pevných cizích těles s průměrem 1mm a více a zároveň je je chráněno před vodou, stříkající ze všech směrů. Světelné zdroje zvolte takové, které reagují ihned po rozsvícení, vhodné jsou LED žárovky.

By Oneill

Jaký slovní druh je kdykoliv? :: Jak na křečka?
Užitečné odkazy