Domovská stránka > J > Jaká Je Členitost Afriky?

Jaká je členitost Afriky?

3) Členitost pobřeží Afrika je velmi málo členitý kontinent. Vznikla rozpadem prakontinentu Gondwana a i v současnosti můžeme pozorovat proces tohoto rozpadu kontinentu. 4) Oceány Afriku omývá Atlantský oceán na severu a západě, na východě a jihu je to Indický oceán.

Přečtěte si více

Související článek

Jaká jsou v Office 365 sdílená cloudová úložiště?

V aplikaci Microsoft365 můžete snadno ukládat osobní a sdílené pracovní soubory, pracovat s nimi a přistupovat k nim ze všech zařízení. Úpravy v režimu offline se automaticky nahrají při dalším připojení.

Co je to Afrika?

Afrika je svou plochou 30 368 000 km² třetí největší světadíl. Druhý největší (po Asii) by byl v případě rozdělení Ameriky na dva kontinenty, Severní a Jižní Ameriku. Světadíl jako jediný na světě leží na severní, jižní, západní i východní polokouli současně. Převážná část však leží na polokouli východní.
Navíc, kde se nachází assalská proláklina?
Assalská proláklina je nejníže položené místo na povrchu afrického kontinentu, 155 metrů pod úrovní světového oceánu. Nachází se na východě Afriky ve státě Džibutsko a je součástí Afarské pánve. Oblast je tektonicky aktivní. Na dně prolákliny se nachází bezodtoké slané jezero Assal.

Co je Rovníková oblast?

Rovník rozděluje povrch planety nebo jiného nebeského tělesa na dvě polokoule, v případě zeměkoule se jedná o severní a jižní polokouli.
A kde je kilimanjaro?
Kilimandžáro je horský masiv téměř na rovníku v Tanzanii při hranici s Keňou. Skládá se ze 3 nečinných stratovulkánů – Shira, Mawenzi a Kibo. Na vulkánu Kibo se ve výšce 5895 m n. m nachází nejvyšší bod Tanzanie a zároveň celého Afrického kontinentu – vrchol Uhuru (česky Vrchol Svobody).

Související článek

Jaká je nejnovější verze protokolů IP?

Internetový protokol verze 6 je nová sada standardních protokolů pro síťovou vrstvu internetu. Mnoho problémů současné verze sady internetových protokolů lze vyřešit pomocí protokolu IPv6.

Jak se jmenuje nejlidnatější stát v Africe?

Stát závislý na ropě

Nigérie je se svými více než 180 miliony obyvatel nejlidnatější zemí Afriky a počet jejích obyvatel dál rychle roste.
Následně, které oblasti afriky jsou obydleny jen řídce?
Afrika je poměrně řídce obydlena. Na Sahaře žije méně než 1 % populace, v některých oblastech obyvatelstvo stále chybí. Nejhustěji jsou osídleny oázy v pouštích , úrodná údolí některých řek, mořská pobřeží, oblasti velkých jezer a některá vnitrozemská území s rozvinutým těžebním průmyslem.

Kde v Africe nejvíce prší?

Nejdeštivějším místem Afriky je Debunsha v Kamerunu. Roční průměr srážek za posledních 32 let tu činí 10,287 mm. Místo leží na úpatí Kamerunské hory.
Pokud jde o toto, jak vypadá myš?
Myš domácí (latinsky Mus musculus) je rozšířená téměř po celém světě. Má poměrně velké černé oči, štíhlé tělo, tenký dlouhý hladký ocas, drobné holé uši a velké přední zuby. Obvykle žije v různých dutinách a úkrytech nedaleko zdroje potravy. Přes den obvykle spí, nejaktivnější je večer a v noci.

Můžete se také zeptat, co jedí myši?

Myš domácí je všežravec. Žere jak rostlinnou, tak živočišnou potravu. Komerční potrava pro hlodavce obsahuje v podstatě všechno, co myš potřebuje. Čas od času ocení i nějaký doplněk jako čerstvou zeleninu nebo ovoce a trochu živočišných bílkovin jako malý kousek vařeného vejce nebo hmyz.

By Stillmann Shaner

Similar articles

Co je to Swagger? :: Jak se zaokrouhluje na miliony?
Užitečné odkazy